Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Gezalfde des Heren.

Aan de Gezalfde des Heren.
Ik heb je vertrouwd. Niet gevolgd. Gedacht dat je mijn mening respecteerde wanneer ik anders dacht dan jij. Ten leste ontdekte ik dat je meende mij volledig doorzien te hebben, want voor ik wist wat ik dacht, kende jij mijn gedachten. Als was je God zelf.

Je bent een pastor gespecialiseerd in psychologische vernuftigheden, met een god als een tandenloze welzijnswerker, flexibel als het geruis van Het Moment. Je wilt in het middelpunt staan, gezien worden, gehoord, je preken zijn performances.
Nederig zit je tussen het 'gewone volk', voordat je opgeroepen wordt naar het podium te komen. De vrome gebeden druppelen als schitterende parels in lange kwasten van je ego af, terwijl je met gebogen hoofd voortschrijdt naar de schijnwerpers. Er wordt nog net niet voor je geapplaudisseerd door de gelovigen. En zachtjes manipuleer je hun vrijheid door je eigen visies op te leggen.

Telkens als ik anders dacht dan 'de Gezalfde des Heren', voelde ik me stom. Ik was het domme schaap en jij mijn wijze pasto. En oh, wat liet je je die term ontroerend graag aanleunen! Onze meningsverschillen lagen altijd aan 'mijn foute opvoeding'. Ik was beschadigd en kon niet helder denken. Ik bleef degene die denkfouten maakte, het kleine onwetende domme, maar oh zo lieve lammetje.

Doch deze misleider geneest met de ene hand en verward met de andere. Hij stigmatiseert zijn onderdanen met hun jeugdproblemen zodat ze er nooit meer vanaf komen en altoos afhankelijk blijven. Hij doet zich nederig voor om te regeren met partijdigheid door vrouwen hoger te achten dan hun 'moeilijke' echtgenoten. Hij palmt hen in met zijn persoonlijke opwekkingsliederen als de meest begeerde, maar helaas voor alle vrouwen bezette 'pasto van het vlees', die zich graag laat fotograferen in de vroomste posities.

Zie hier mijn zondige gedachten over 'de Gezalfde des Heren'.

Schrijver: Sjakelein, 20 september 2016


Geplaatst in de categorie: religie

2.5 met 4 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)