Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn dierbaarste foto/Een popje genaamd Liselotje

De foto moet ongeveer in 1960 genomen zijn en toont mijn moeder, die nog een uitstraling van jeugdige, meisjesachtige charme en lieflijkheid bezit, in een tijd vóór de grote rampspoeden die haar gevoelige hart zouden verbrijzelen en vermorzelen en ze houdt een popje monsterend en liefkozend vast, alsof ze zeer tevreden over de aankoop ervan is en zichzelf ermee feliciteert.
Het popje werd de naam Liselotje toebedeeld en het zou het lievelingspopje van mijn zusje worden. Het houten stoeltje van Liselotje met de lichtbruine, gelakte spijltjes staat op de sinterklaastafel die gedekt is met een feestelijk kleed van fijne, witte stof, naast pastelkleurige suikerbeesten en een sprookjesboek van Assepoester met opstaande kartonnen bladen waarop de episoden en taferelen van het verhaal zijn verbeeld en dat ik me nog zo goed herinner.
Ook vader en een bejaarde buurvrouw kijken op de foto welwillend, tevreden en goedkeurend neer op de sinterklaastafel waarop de spulletjes prijken die ons, kinderen, de volgende dag zouden verrassen. Deze foto beschouw ik als mijn dierbaarste bezit en mijn hart is vervuld van blijdschap, maar ook van weemoed en verdriet, telkens als ik de bladen van het oude album opsla en ernaar kijk.....

Schrijver: I.Broeckx, 26 september 2016


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 1 stemmen 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)