Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een mislukte sollicitatie en wat volgde (vervolg)

De Nieuwlandstraat in Tilburg vormt een breed, kleurig lint dat de stad doorkruist met haar feestelijke serie van winkels die Tilburg opsieren en verrijken.
En zo herbergt ook de Wereldwinkel, daar gevestigd, een collectie aandoenlijke en ontroerende, handmatig vervaardigde producten uit verre, exotische landen die een eveneens exotische sfeer teweegbrengen in de ruimte, zoals beelden van olifanten met zilverkleurige opsmuk en van andere dieren en mensfiguren en allerlei andere parafernalia en voorwerpen en hebbedingetjes.
Het geval wil dat ik kon sympathiseren met de ideële doelstelling van de winkel en dat ik mij had aangemeld voor het bescheiden karwei van het notuleren van haar vergaderingen, kennelijk een van de taken waartoe ik nog bekwaam ben na wat ik terecht kan beschouwen als mijn maatschappelijke mislukking....
Mijn "werkgeefster" is een klein en merkwaardig tenger vrouwtje met een door een mij onbekende ziekte of aandoening scheefgetrokken mondje en aan de uitdrukking op haar gezicht meen ik op te kunnen merken dat ze behoorlijk autoritair is en meent de Nederlandse taal met al haar finesses en constructies volledig te beheersen en wie kan het mij kwalijk nemen dat ik over dit vermeende "feit" twijfels en bedenkingen koester?
Zij meent dan ook op alle slakken zout te moeten leggen
als de notulen tot stand gekomen zijn en ik voel mij,
op 63-jarige leeftijd en na talloze ervaringen en ondernemingen die gedoemd waren te mislukken, niet meer
in staat mij aan te passen aan de futiele en muggenzifterige kritiek op mijn werk, die naar alle waarschijnlijkheid nog niet eens hout snijdt.
Het heeft er nu de schijn van dat mijn nieuwe werkomgeving
tot een welhaast vijandelijk kamp is geworden en er
volgen van daaruit geen berichten meer.....

Schrijver: I.Broeckx, 1 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 1 stemmen 1.116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)