Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 3579):

HERFSTDRADEN

In oktober tonen struiken vol vlinderbloemigen hun gele pracht. Die mooie heesters doen sterk aan brem denken, maar kunnen het toch niet zijn. Brem heeft namelijk kleine zachte blaadjes.
De eerstgenoemde struiken zijn van boven tot onder vol leerachtige, puntige bladen, scherpe naalden. Ja wat zouden het zijn?
In elke geval zijn het sterke vertegenwoordigers van herfstpracht ofwel late schoonheid van het jaar. Tussen de helgele bloemen glanzen sierlijke spinnenwebben vol zonnige dauw van de stralende morgen.

Schrijver: Han Messie, 11 okt. 2016


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3,3 met 3 stemmen 638Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:14 okt. 2016
Bericht:Die laatste zin is prachtig.

Naam:Günter Schulz
Datum:12 okt. 2016
Emailadres:agschulzziggo.nl
Bericht:De overgangen naar de verschillende seizoenen spelen onze beleving van de erbij behorende weerverschijnselen tegenwoordig nogal parten, Han. Toch genoten van de lyrische beschrijving van een door jou ervaren herfstimpressie.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)