Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Parkeren bij de begraafplaats. KASSA

In Rotterdam Crooswijk hebben ze met de gemeente afgesproken om een parkeermeter neer te zetten voor de opening van de begraafplaats. Dat is pas een lucratieve oplossing, dat is pas zakken vullen zelfs als de mensen al dood zijn. Kijk: de lijkwagen, die hoeft niet in de file te staan om een kaartje te moeten kopen, maar alle mensen die naar de uitvaart komen, staan in de rij, kijken nerveus op hun klokje: ohh we komen te laat!

En dan het keuzemenu, je moet per half uur storten, elk half uur voor een X bedrag, maar omdat geen hond weet hoeveel sprekers er zijn, hoe lang alles inclusief de koffietafel duurt, stopt men voor de veiligheid maar genoeg in dat vertikte apparaat. Zou een uur genoeg zijn of zullen we anderhalf uur doen?

Een prent is duurder natuurlijk en weet je: je hoeft maar eventjes op te kijken om te zien dat er een politiewagen rondrijdt, tuk op niet-betalers, of mensen die als de dood zijn dat ze te laat zijn om de laatste eer te bewijzen aan tante Mien, Ome Piet, de buurvrouw of wie dan ook, die op dat moment in de kist ligt.

Mensen hebben gemopperd, geklaagd en aan de gemeente-bel getrokken, maar niks helpt, de meter blijft staan. Natuurlijk blijft dat ding staan, logisch halen ze die bron van inkomsten niet weg, maar dat het asociaal is, dat is zeker. Mensen die van buiten de stad komen, geen idee hebben wat ze hier in Rotterdam uithalen, die staan in de file, in de rij voor het betaalapparaat om tante Mien de laatste eer te bewijzen.

Maar je moet wel op tijd van huis, want de file, die staat niet alleen op de rijksweg hoor, nee die staat óók voor de poort van.....de begraafplaats van Crooswijk.
Dag tante Mien.

Schrijver: An Terlouw, 20 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: overlijden

5.0 met 1 stemmen 215Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
20 oktober 2016
Prachtig stukkie over bestuurlijk cynisme!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)