Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ziekenhuisbezoek........

De reden waarom men zich bevindt in het restaurant van het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg zal zelden positief of aangenaam zijn, maar hoe kan ik mij verbeelden dat, toen ik mij daar bevond voor het aanstaande bezoek aan een vriend, velen hulpbehoevend naar mij staarden met in hun blikken kennelijk de onbeantwoordbare vraag naar de oorsprong en de reden van al het leed, van de ziekten, de pijn en de droefenis; de vraag waarop ik het antwoord ook niet kan geven. (Was dan toch aan mijn gezicht de euforie af te lezen om de spoedig te verwachten en waarschijnlijk gunstige uitslag van mijn borstonderzoek?)

Daar, in dat restaurant verkoopt men op verwonderlijke en onverantwoorde wijze vrijwel niets anders dan door en door ongezonde snacks en daar brandt een kunstmatig vuurtje op een ondergrond van namaak-takken dat ook al bezwaarlijk het leed kan stelpen, de tranen kan drogen, de bitterste pijn uit het hart kan wegnemen of de geestelijke wonden kan dichten.

Hoe het ook zij, ik trof mijn vriend aan in de ziekenkamer op de verpleegafdeling en ik moest mijn schrik verbergen om zijn tandeloze mond, om zijn onherkenbare en drastisch verouderde gezicht, om de slangen die na de operatie leidden naar onbekende bestemmingen. Verwonderlijk dat ik de enige was aan zijn eenzame ziekbed.

Met drie boeken en fleurige, vrolijke orchideeën, als afkomstig uit een andere wereld van schoonheid, geluk en ongekende dromen wenste ik hem te verrassen, mijn kameraad en mede-journalist.

De avond hing onheilspellend over de stad op mijn terugreis en na een thuisreis langs de eveneens onheilspellend aandoende bouwsels van de tot woestenij herleide stad bereikte ik tenslotte mijn woning.....

Schrijver: I.Broeckx, 20 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.0 met 1 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)