Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oktober in het De Pont Museum

Een late oktober is aangebroken. De wereld is stil en verstild. Mijn goede tante, die nog naar me omziet als weinigen, is naar me toe gekomen en heeft een klein en fleurig boeketje in een fragiel glazen vaasje naast andere goede gaven meegebracht.

We zouden naar het De Pont Museum gaan en inderdaad zou het Museum haar brede metalen poort voor ons openen.

Vertoond werden geenszins de hallucinatoire impressies van een krankzinnige, maar beelden die getuigden van het ultieme vakmanschap en van de vaardigheid en het kunstzinnige vermogen van de kunstenaar, maar mijn goede, goedwillende tante, aan wie echter niet het meest extreme licht van de intelligentie is toebedeeld, verwonderde zich ten zeerste over de inderdaad bizarre afbeeldingen van zwarte mannen op motorfietsen voor een vijver en over de indrukwekkende presentatie van het Olympisch Stadion in Berlijn waarvan het verval door de kunstenaar minitieus zal worden geregistreerd in toekomstige jaren.

Welk begripsvermogen is überhaupt vereist voor de moderne kunst? Ligt dit ver buiten het bereik van de gewone sterveling en zullen aan haar/hem per definitie alle bedoelingen van de kunstenaar ontgaan of is het mogelijk dat een voorheen onbekend en ongekend schel, hel geestelijk licht plotseling inzage geeft in wat voorheen zo duister leek?

Hoe het ook zij, de lunch van ons tweetjes in het nieuwe, lichte en uitgestrekte restaurant van "De Pont" was in ieder geval een succes.....

Schrijver: I.Broeckx, 24 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: kunst

3.0 met 1 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)