Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Liefdesbrieven uit Californië

Ze had zich aanvankelijk voorgesteld hoe hij in de kale cel in de staatsgevangenis met slanke handen de enveloppen om de brieven die ze hem zond, opende, hoe hij de brieven gladstreek en ze, verlangend naar de inhoud, begon te lezen, benieuwd naar de boodschap die erin vervat was voor hem, de mogelijk gunstige en hoop en verwachting verschaffende mededelingen.

Zijn eigen brieven aan haar adres bevatten steeds dezelfde passages die welhaast monotoon herhaald werden maar tegelijkertijd een noodkreet vormden. Hij herhaalde in iedere brief dezelfde frasen en clichés die kennelijk zijn vurige en heftige liefde dienden te demonstreren; een liefde die op schijnbaar wonderlijke doch verklaarbare wijze plotseling "out of the blue" was ontstaan voor die verre, vreemde Nederlandse vrouw, van wie hij slechts een klein zwart-wit-fotootje had ontvangen; zijn liefde vond haar voedingsbodem ongetwijfeld in zijn ontzettende, hemeltergende, buiten alle proporties getreden eenzaamheid, wanhoop, ongeluk en vertwijfeling. Hij schroomde niet het strand van Californië erbij te slepen met zijn grenzeloze, irreële verbeeldingskracht in een gebrekkige, mislukte, manke en steeds herhaalde metafoor.

Toen zij hem na de kortstondige duur van hun correspondentie geschreven had: "I can't give you feelings with old-fashioned meanings" en dat al haar gevoelens en gedachten in beslag genomen werden door een Tilburgse meneer, vond zij geen brieven uit Californië meer in de brievenbus......

Schrijver: I.Broeckx, 1 december 2016


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

2.0 met 1 stemmen 993Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)