Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Korte dagen..

De dagen zijn aanmerkelijk korter dan de nachten en op zich is dat niet raar natuurlijk, want of men nou praat over een meteorologische zomer of winter, het zal bij mij gewoon 21 juni zomer worden en 21 december winter. Maar dat gaat er bij de mensen die ervoor geleerd hebben niet meer in, dus tegen de tijd dat onze groep mensen het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld, komt de nieuwe groep die klakkeloos aanneemt dat 1 juni de zomer begint en 1 december de winter. Maar nu nog niet.

Dat is hetzelfde als met het opgroeien van de gulden, weet je nog? Die munt van voor de euro kwam? Allemaal van die veranderingen die het leven zouden moeten veraangenamen. Nou niet dus. Toevallig ben ik nog van de gulden stemming net als ik ben van 21 juni zomer en dus de langste dag, en 21 december begin van de winter en dus: de kortste dag. Je kunt niet zomaar dingen veranderen zonder daarvoor een wet aan te willen passen en al zou die erdoor komen dan nog. En wie me zegt dat dit niet wereldkundig is kan wat mij betreft de boom in.

Schrijver: An Terlouw, 11 december 2016


Geplaatst in de categorie: wetenschap

3.2 met 4 stemmen 332Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 december 2016
Op de rand van de gulden stond de hypocriete, leugenachtige, oorlogszuchtige, achterlijke, dualistische, hemeltergende tekst 'God zij met ons'. Diezelfde tekst droegen de nazi-soldaten op hun gespen. In naam van God zijn miljarden mensen vermoord. Nee, An, wat mij betreft is het alleen daarom al een Godszegen dat die vervloekte gulden voorgoed plat gewalst is.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 december 2016
Ik ben helemaal voor terugkeer van de gulden, An. Wel denk ik dat we ons allemaal een hoedje zullen schrikken als we zien hoeveel op dit moment een brood kost met de oude munt. Ik reken nog regelmatig terug, maal 2,2 voor de guldenprijs, en daar wordt een mens niet vrolijk van.

Wat ik ook graag terug wil draaien: de zogenaamde zomertijd. De klok elk jaar een uur vooruit en een half jaar later weer een uur achteruit. Om knettergek van te worden! We hebben de zomertijd, als erfenis van de tweede wereldoorlog, samen met de Duitse tijd gekregen die veertig minuten op ons voorliep. Ik wil graag de oude Nederlandse tijd terug (Amsterdamse Tijd). Dat betekent één keer de klok (tijdens wintertijd) veertig minuten terug zetten en nooit meer aan komen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)