Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oekraïense engel

In de Trouw van 2 januari 2017 stond het bijzondere artikel 'Kiev pakt vooral de onschuldigen aan' van Michiel Driebergen. Het verhaalde een diepte-interview met de medisch ziekenhuisdirectrice Natalia van Doeveren. Deze hoogst bijzondere, vrouwmoedige vrouw bestrijdt de algemeen ingesleten corruptie in haar land Oekraïne. Met gevaar voor het verlies van haar goede baan en inkomen.

Natalia is met een Nederlandse man getrouwd, wat haar achternaam verklaard. Ze pleit terecht voor de opvang van Oekraïense corruptiebestrijders in Nederland en Europa. De corrupte misdadigers hebben haar zelfs in discrediet gebracht en naar het gevang gebracht, waar ze een cel met moordenaars en drugshandelaars moest delen. Zo worden zuivere rechtvaardigen gestraft met diepe vernederingen. Het is de rechtvaardige wereld op zijn kop. Natalia verzet zich tegen de smeergeldcultuur, die de armen doet bloeden en creperen. Natalia is zelfs zo vrouwmoedig, dat ze zich tegen haar ziekenhuisbaas keert, die wel smeergeld aanneemt en zich door de criminele politiek gesteund waant.

Natalia heeft in één klap de scepsis omtrent het Oekraïne-vraagstuk nieuw leven ingeblazen en de criticasters definitief weggeblazen. Dat lullige referendum was gebakken lucht. Rutte roeide wat mee, maar kapseisde onherroepelijk en terecht.

Het was een makkie om Facebookvriend van de weledele Natalia te worden en ik ben daar uitermate trots op. Ik hoop dat velen mij daarin willen volgen. Positieve verzetsstrijders dienen te worden ondersteund. Of ben je soms net zo misdadig als al die egoïstische geldgraaiers? Mensen zijn soms net zo lief als engelen. Steun hen!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 januari 2017


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 2 stemmen 125Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)