Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Simpele boodschappen

Met zijn tweetjes even boodschappen doen, oke, niet mijn hobby maar het moet nou eenmaal omdat " van de liefde leven " zo'n eentonig diner wordt. Het is druk bij de zaak en allerlei mensen doorkruisen de winkel, al dan niet met een winkelwagentje. Ook een moeder met twee dochters doen boodschappen. Het oudste kind van een jaar of drie en een half, zeult met het boodschappenmandje, waar gelukkig wieltjes onder zitten en moeder loopt achter de kinderwagen, alwaar een kleintje inzit van een jaar en een paar maandjes erbij.

We passeren elkaar regelmatig en het laatste vak, is dat waar de diepvries staat en je dus alle pizza's kroketten patat en meer van die dingen kunt uitzoeken. De kleinste in de wagen, doet verwoede pogingen een diepvrieskip te pakken, maar ja, er zit een ruit voor dus een onbegonnen actie.

Dat is niet naar de zin van de kleine, want daar, waar haar oudere zus zich prima vermaakt, mag zij natuurlijk niks. Aangekomen bij de kassa, besluit ze het over een andere boeg te gooien en zet een keel op van jewelste. Wauw wat een geluid, de kassa waar wij aanstaan ligt en een meter of vijf vanaf en ik besluit ook een gil te geven. Leuk, maar wie er ook van schrikt, niet die kleine brulboei.

Wanneer wij klaar zijn, loop ik langs de wagen, een allerliefst koppie omlijst met blonde haartjes blikt naar me op en ik vraag: wat doe jij nou!? Ik schrik ervan...STIL. Vol aandacht kijkt het kleintje naar me op en bij de kassa hadden ze een actie dat je een kaartje kon sturen met Valentijnsdag, ik haal dat kaartje uit mijn zak, kijkend naar haar moeder die knikt, dankbaar en verder gaat met haar boodschappen inpakken.

Ik geef die kleine dat kaartje, praat nog even, veeg wat traantjes weg en zeg: het is nog geen 14 februari maar jij krijgt alvast een kaartje, goed vasthouden hoor....en verlaat de winkel, een stil kind en een dankbare moeder achterlatend.....

Schrijver: An Terlouw, 6 februari 2017


Geplaatst in de categorie: kinderen

5.0 met 1 stemmen 823Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)