Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wetsvoorstel

Beste mensen, er moet me zo zoetjesaan wat van het hart en wel het volgende: we zitten (echtgenoot en ik) beiden bij de menzis en ik weet zo langzaamaan ook wel dat de goeie tijden voorbij zijn. Met goeie tijden neem ik een sprong in de tijd, door te zeggen dat: toen ik nog bij mijn ouders woonde de ziekenfondsman op vrijdagavond langs kwam om zijn 1 gulden en vijfennegentig cent te innen.

Ons gezin bestond in die tijd uit zeven personen, en voor dat geld, kon je alles laten doen wat er in die tijd nodig was. Bevallen, tandartsbezoek, huisarts bezoeken, in het ziekenhuis terecht komen jawel en dat allemaal voor dat simpele bedrag van F1,95 dat zijn CENTEN, want als dat NU in de huidige munt zou moeten worden betaald dan kom ik uit op €0,75 jullie snappen natuurlijk best wel, dat ONZE leeftijdsmensen heimwee hebben naar de GULDEN??? Vast wel. Maar die tijd komt nooit weerom, ook dat weet ik wel.

En toch schrijf ik deze brief, want er moet me wat van het hart, inmiddels mocht ik al in slechts EEN week tijd twee facturen ontvangen die me in lieten zien dat mijn/ onze eigen risico ( ook al een ongekend drama maar dit terzijde) opgesoupeerd is. Tja, dan moet je maar niet ziek worden, dan moet eega maar geen hart- copd patient zijn en ikzelf geen kankerpatient. Want dan betaal je, nog LOS van de vaste ( torenhoge) maandelijkse premie ook al in FEBRUARI het lollige sommetje van bijna €700.

Dit is toch iets om depressief van te worden? Man zit al in de AOW, ik kom daar in april in, wat een vetpot is dat: en dan te beseffen dat het meeste geld gaat zitten in ZORG. Is er nou niemand die bij jullie een wetsvoorstel in kan dienen? Ik denk dan aan: geef de mensen die zo weinig inkomsten hebben, een soort van korting.

Laat die mensen niet stikken, laat die eigen bijdrage voor wat het is en kom NIET aan met: dat heeft de regering besloten want diezelfde regering heeft tenslotte OOK niks te maken gehad met het plaatsen van die immense panden waar jullie nu inzitten. Want dat kost tenslotte ook wel wat.

Allemaal betaald van het geld van zieke mensen, want als je in dit land ziek wordt, ben je aan de beurt, in de vorm van: eigenbijdrage op in de 2 e week van een NIEUW JAAR. Jullie snappen natuurlijk best, dat een jaarwisseling hier, helemaal zo vrolijk niet is he? Want bij ons gaat dan opnieuw : de meter weer lopen. Kassa! Laat nou eens EEN persoon zo slim zijn en de regering benaderen. Maar doe hier iets mee, want dit soort grappen loopt de spuigaten uit.

Deze (vast zinloze) noodkreet (column) wordt a.s.zaterdag live even na 11 uur uitgezonden bij www.lokaleomroepkrimpen.nl

Schrijver: An Terlouw, 19 februari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)