Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een geheimzinnige ontmoeting

Vóór de mevrouw arriveerde, die als enige geschreven had op mijn advertentie, had ik plaatsgenomen in een donker hoekje van het restaurant met uitzicht op de verlichte serre, waar een echtpaar, dat kennelijk nog in de luxe, lauwe luwte van een voorspoedige relatie verkeerde, zich te goed deed aan tosti's en drankjes. Hij gaf haar af en toe een kusje op de wang en zij streelde zijn arm.

Spoedig zag ik een dame de deur openen, die inderdaad het blonde haar opgestoken droeg, zoals zij aan de telefoon vermeld had. Ze leek me getekend door verdriet en neerslachtigheid. De grijsblauwe ogen, diep in de kassen, spraken een niet mis te verstaan verhaal. Het landschap van het om onbekende redenen verwoeste gezicht kon niet meer in vroegere glorie hersteld worden door de dikke laag make-up en de felroze lippenstift. Ze was in de ouderdom en in het leed gedompeld als een al te koene zwemmer, die de temperatuur van het water heeft onderschat. Ze vroeg slechts om een aalmoes, om een hondenfooi die de scherpste kanten van haar eenzaamheid af zouden kunnen slijpen; semen een bakje koffie drinken, samen naar een evenement in de stad. Een flauw vermoeden drong zich niettemin aan me op dat de gezamenlijke mannenjacht het doel van ons toekomstig contact zou dienen te zijn volgens haar, maar dat ze in mij de nu nog aantrekkelijker concurrente zag, met wie ze niet graag op stap zou gaan.

Ik probeerde me aan te bevelen als in een sollicitatiegesprek en alleen maar de zonzijden van mijn niet in alle opzichten florissante karakter naar voren te laten komen.

Ze legde na ons gesprek enkele muntstukken op tafel voor de koffie en verdween op dezelfde wijze als ze gekomen was.
Het wachten was op een toegezegd telefoontje, die avond, dat echter uitbleef; een verontrustend maar overduidelijk signaal dan wel een opmerkelijke radiostilte

Nooit zou ik haar weerzien en te weten komen hoe zij haar lot al dan niet onder ogen zou leren te zien.....

Schrijver: I.Broeckx, 10 maart 2017


Geplaatst in de categorie: individu

3.0 met 2 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)