Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bede van een kleindochter aan haar overleden opa

Regelmatig bezoek ik de Bibliotheek en snuffel ik er rond.
Waarom het monumentale boek open moest vallen op juist die bladzijde, die gesierd wordt door de grote foto van het huis op de Markt in Tilburg, zal onduidelijk blijven, maar het boek vermeldde als bijschrift bij de foto de tekst: "Daar woonde destijds koperslager Broeckx".

En ach, opa, moest dat ene regeltje, die ene zin, voorgoed bewaard in een zo omvangrijk boekwerk, jou tot leven wekken voor mij? En, opa, zie je vanuit de hoge regionen, vanuit de hemelen waar je nu verblijft je kleindochter, die je bij leven nooit gekend hebt en die jou zo graag had gekend, voortschuifelen in eenzaamheid, wanhoop en vertwijfeling?

Op het grote fotoportret in mijn slaapkamer waarop je omringd wordt door je gezin, zie ik je beeltenis; je dunne haar van oude man keurig gescheiden, je slanke handen die de ring van je verbintenis voor het leven dragen, gevouwen als in een gebed.

Ach opa, ik had aan je hand willen wandelen, ik wil je kennen, leren kennen; je wezen en je ziel doorgronden; je kunstenaarschap, je liefde......

Schrijver: I.Broeckx, 11 maart 2017


Geplaatst in de categorie: familie

3.0 met 3 stemmen 57Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 maart 2017
Je maakt eenmaal andermaal duidelijk hoe belangrijk ware familiebanden zijn, de rest is allemaal schijnheilig, opgeblazen, opgefokt, ruïneus gedoe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)