Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Bergsteigen und wandern im Tuxertal"

In de laden van mijn oude, eikenhouten bureau, dat mijn moeder voor mij kocht toen ik te midden van mijn familie nog de erenaam "studiehoofd" droeg en zestien jaar oud was, vond ik een lichtgroene kaart, waarop de trotse zwarte tekst in zwarte letters prijkt: "Bergsteigen und wandern im Tuxertal"
En waarachtig: twee indrukwekkende stempels op het kaartje getuigen van mijn inspanningen en mijn klim tegen de steile wand van die heuvels in die lang-vergeten schitterende zomer van mijn jeugd.
Als alle vakjes van het boekje gevuld zouden zijn met stempels zou ik de gouden of zilveren medaille verworven hebben die het "Fremdenverkehrsverband Tux" als beloning voor een dergelijke prestatie verstrekte.
Ik was met mijn jeugdvriendin Lucia die, nu ik 63 ben, nog altijd aan mijn zijde loopt, naar Lanersbach in Oostenrijk gereisd.
De blauwe hemel van dat land strekte zich kennelijk welwillend boven ons uit en de groene berghellingen vormden een uitdaging voor ons.
De wandelstok met de scherpe, metalen punt die zich kan vasthechten in de meest rotsige bodem, staat nog altijd op mijn balkon en herinnert me voor altijd aan dat verre jaar.
Deze heeft eens met mij de lange terugreis aanvaard en vormt voor altijd een souvenir aan onze expeditie

Schrijver: I.Broeckx, 21 maart 2017


Geplaatst in de categorie: reizen

4.5 met 2 stemmen 70Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
21 maart 2017
Email:
agschulzziggo.nl
Met plezier en ook met een vaag verlangen naar op zijn minst één dag uit mijn vroege jeugd gelezen. Ik woonde toen drie en een half jaar lang in een klein dorpje, 30 km ten oosten van het pittoreske plaatsje Füssen (Allgäu) gelegen. Nog spreek ik redelijk het dialect en versta het en de daaraan verwante dialecten nog uitstekend. - Jeugdherinneringen maken altijd iets positiefs in je los, mits ze maar niet traumatisch zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)