Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Parijs revisited (1995)/Een optreden van Serge Lama

Mijn eerste bezoek aan Parijs in 1973 was magisch en in extase kwam ik thuis in mijn ouderlijk huis; totaal onder de indruk van onder meer de gouden plaquette bij het "Palais de Chaillot" (L'artiste se sent créer/Son oeuvre engage tout son être/Sa peine bien-aimée le fortifie...)
Op mij, kleinburgerlijk meisje uit een beschermd milieu had de stad zo'n magische uitwerking waardoor ik een ander mens was geworden en in een totaal andere sfeer, in een ander universum terecht was gekomen.

Bij volgende bezoeken was het wel een onsje minder. Zo herinner ik me het morsige hotelletje, niet ver van de Boulevard Péripherique, waar ik met mijn moeder beland was in 1995: in een theater in de omgeving zou een optreden plaatsvinden van niemand minder dan Serge Lama.

Vermeldenswaard is hoe Serge aan het eind van zijn act telkens weer het podium betrad om hernieuwd applaus in ontvangst te nemen. Kennelijk kon hij er niet genoeg van krijgen, wat tot verbijstering en vertwijfeling van mijn arme, betreurde moeder leidde, die sinds jaar en dag niet meer te midden van de levenden is......

Schrijver: I.Broeckx, 17 april 2017


Geplaatst in de categorie: reizen

3.5 met 2 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)