Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een heerszuchtige hellehond?

Ik had hen nog geadviseerd de hond niet aan te schaffen. We hadden een lange fietstocht gemaakt langs het kanaal tot in Haghorst. Tijdens een rustpauze adviseerde ik hen de hond niet te nemen.

Maar het onwrikbare besluit was genomen: de Rottweiler aan wie de naam Appie, Ferno, Bries, Obri of nog anders was toebedacht moest er komen.

De puppy werd dus gekozen uit het warme nest waarin hij rondspartelde tussen zijn broertjes en zusjes en hij werd opgenomen in zijn nieuwe thuis bij ons. Hij was schattig, speels en bijtgraag.

Nog zijn in het album zijn jeugdfoto's te zien; foto's van een donkerbruin, bijna zwart wollig hondje met een eigenwijze kop.

Het had kunnen worden voorzien dat vader met zijn zachte karakter het gezag over de opgroeiende hond niet zou kunnen handhaven en niet hard zou kunnen zijn ten opzichte van het beest dat uitgroeide tot een "hellehond", een Cerberus die kwaardaardige trekken bleek te bezitten en die de hele familie op een dictatoriale manier zou beginnen te regeren, zodat je hem niet durfde te aaien.

Waar hij gebleven is, weet ik niet, zijn lot was duister vanaf de dag waarop ze hem zijn komen halen en hebben weggenomen met onbekende bestemming.

We zagen nog wel eens Rottweilers op straat die met een enigszins waggelend achterwerk maar een kennelijk trouwhartige kop volgzaam meeliepen met hun baas of bazin. Maar onze Obri hebben we nooit meer gezien.

Schrijver: I.Broeckx, 25 april 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 3 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)