Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn ontmoeting met Billy, een hondje....

Het terras van Café-Restaurant "Anvers" aan de Markt in Tilburg is voorzien van een zwart zonnescherm, van een grandioze overhuiving die men naar believen kan laten stijgen en dalen, al naar gelang de weersomstandigheden en de temperatuur.

Ik wachtte die dag, op dat terras, onder dat scherm, op een vriendin, op een trouwe collega van veertig jaar her, nu zevenenzestig en gehavend en getekend door haar leeftijd.

De tranen om onherroepelijk leed en verdriet bezetten mijn ogen vóór haar komst en ook de tranen van ontroering om een klein hondje dat een echtpaar naast mij mee bleek te voeren en dat, zoals bleek, de naam "Billy" droeg.

Billy liet zich strelen en zette alle zeilen bij in zijn resolute en krachtdadige geblaf, gericht tegen gasten van "Anvers" die onverwacht plaatsnamen en weer opstonden op deze schitterende vroege zomerdag.

En ach, hoe hield ik al van het hondje, hoe riep het mijn herinneringen en mijn tranen op om al die lieve, zo dierbare, trouwe viervoeters waarvoor de doodsklokken reeds hadden geluid in een ver verleden, onze onvervangbare kameraden......

Schrijver: I.Broeckx, 1 juni 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 79Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
2 juni 2017
Email:
hmessielive.nl
Ineke, honden zijn zo trouw. Hoeveel mensen mochten daar een voorbeeld aan nemen. Hoe kan ik mij toch inleven in jouw gevoelens om jouw geliefde viervoeters van eens...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)