Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kraanwater en schuldgevoelens

Er stond een jongeman aan de deur, hij vroeg of ik even naar beneden wilde komen. Hij zag er knap en aantrekkelijk uit, ik riep: “Dan moet ik even mijn sleutels pakken.”

Ik had mijn nieuwe sneakers aan, met bijbehorende sokken, en ik was nog niet aan het schoeisel gewend, dus ik liep wat onhandig een beetje struikelend de trap af. Ik zag een glimlach op zijn gezicht, hij zag er lief uit. Hij was wat groter dan ik, maar elegant met een lief gezicht.

Hij liet me zijn legitimatie zien ”Vluchtelingenwerk”.

Hij stak met een Willem Alexander accent zijn verhaal af, een keurige jongeman, ik liet even mijn ogen ondeugend langs zijn fraaie lijf glijden, maar ik herstelde me snel want hij kwam voor ernstige zaken. Hij had goede argumenten en hij aarzelde niet zichzelf in de strijd te gooien.

Hij had er zelf vroeger ook veel aan gehad dat hij met het mooie weer naar buiten kon gaan en de vluchtelingenkinderen uit Aleppo die in Amsterdam woonden hadden daar ook baat bij, dat wist hij uit eigen ervaring. Hij bleef keurig praten, maar ik was een ongeduldige luisteraar, ik werd verlegen van zijn mooie lieve ogen en zijn aanhankelijke manier van praten.

De buren gaven ook tien euro per maand, maar hij kon zelf maar zes euro per maand geven omdat hij een student was, ik zag hem even twinkelen met zijn ogen. Of ik ook interesse had?

“Dat kan ik niet!”, antwoordde ik tamelijk lomp, ik zag de teleurstelling van het ogenblik in de blik van zijn mooie ogen. Hij ging nog even verder met praten om mij te overtuigen, maar ik zei:

“Dat weet ik wel, maar ik heb het zelf financieel ook niet makkelijk.”

Hij bleef lief en vriendelijk en zei: “U kunt altijd even op de site van vluchtelingenwerk kijken als u zich bedenkt.” Hij was er van overtuigd dat hij mij een beetje had kunnen overtuigen en hij ging weer verder met zijn missie nadat hij mij een fijne dag had gewenst.

Ik liep naar de keuken en schonk een glas kraanwater voor mezelf in, want alles wat ik voor mezelf deed was vergane glorie.

Nawoord: Ik heb inmiddels op de site gekeken, het is ook mogelijk om eenmalig een bedrag te storten of voor een lager bedrag per maand te kiezen.


Zie ook: https://www.vluchtelingenwerk.nl/

Schrijver: mobar, 25 juni 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.7 met 3 stemmen 209Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)