Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Om de troost van haar kunst

Honderd euro had ik bij me gestoken in een vakje van mijn portemonnee. Het was naar mijn berekening ongeveer de prijs van de artikelen die ik aan ging schaffen. In de zaak voor teken- en schilderbenodigdheden vroeg ik om penselen. "Penselen voor acrylverf" voegde ik eraan toe. "De beste die u hebt" zei ik en: "Acrylverf in basiskleuren, de beste die u hebt".
"Sorry" zei ik bovendien: "Ik ben wat geëmotioneerd. Het is voor mijn zus. Zij is ziek" en de tranen welden naar mijn ogen.

De penselen die de verkoper op de toonbank legde waren slank en zwart en hadden goudkleurige uiteinden. Hij kwam bovendien aanzetten met drie forse tubes: een blauwe, een rode en een gele. Er ging een keurig papiertje om het cadeau.

Mijn zus is kunstzinnig begaafd. In een schilderij dat tot de verbeelding spreekt heeft ze haar hersenoperatie verbeeld, maar ze doet zelf geringschattend over haar vaardigheden.

Zouden de penselen en de verf een kleine, armzalige vergoeding kunnen vormen voor het feit dat, bij gebrek aan de noodzakelijke, natuurlijke stoffen in haar hersenen haar lichaam door plaatsvervangende medicijnen monsterlijke proporties begon aan te nemen? Ik hoopte dat haar kunst haar zou bevrijden en troosten, dat zij de geslagen wonden zou genezen, waar haar artsen een brevet van onvermogen hadden afgegeven dat zich noodzakelijkerwijs als een schandvlek op hun overigens al ruimschoots besmette blazoen moest aftekenen.......

Schrijver: I.Broeckx, 9 juli 2017


Geplaatst in de categorie: kunst

4.0 met 2 stemmen 81Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
15 januari 2018
Het brevet van onvermogen voor artsen, deel ik gelukkig niet met jou. Daarentegen is jouw 'Om de troost van haar kunst' een mooie, maar tegelijkertijd tot denken aanzettende hartenkreet die jij met pijn in jouw hart hebt geschreven... . Verstild gelezen en becommentarieerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)