Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zo Had Het Ook In De Bijbel Kunnen Staan

Een Bijbelspiegelverhaal aangepast door Jan Jacob Krediet, "schrijverij en vertellerij", op basis van "Zo Stond Het Niet In De Bijbel" een openingslied geschreven door Bart Chabot, met muziek van Henk Meutgeert uit het Liturgisch project "Veelstemmig Lichtvoetig"van de NCRV uit 1994, waaraan schrijver als bariton deelnam en die projecten, door buitenkerkelijke schrijvers en componisten, graag promoot! Voorgedragen op zondag 20 augustus 2017 in de Maartenskerk te Hillegom, geheel ingepast in de Liturgie van Pastor Wilna Wierenga!

ZO HAD HET OOK IN DE BIJBEL KUNNEN STAAN!

Werd vanmorgen vroeg wakker op de achterbank van mijn auto Reed tot voorbij Amsterdam kwam probleemloos de provinciegrens over

Zwierf urenlang door het noorden van Zuid-Holland Reed toen richting Hillegom kris kras over landweggetjes stopte kwam mijn wagen uit en liep stijf zeventig meter door

Wind joeg de wolken als een kudde schapen voor zich uit Koeien graasden wat of sliepen, als hadden zij een eeuwigheid te leven

Toen zag ik, links van me op de weg een man naderen Hoewel Hij onopvallend was gekleed herkende ik God onmiddellijk

Ik twijfelde besloot toen Hem tegemoet te gaan Ik groette God groette mij niet terug Ik maakte een vaag gebaar als om de wereld te omvatten en vroeg "Waarom?
Waarom..?" Gods antwoord was kort, duidelijk en niet van gevoel van humor gespeend: "Ik verveelde me"

Ik grijnsde en keek opzij bollenvelden strekten zich uit tot ver voorbij de horizon

Toen maakte ik een grote fout en vroeg Hem wat ik nooit had mogen vragen, vroeg Hem over leven na de dood

Terwijl God zich van me verwijderde voegde Hij me toe: "Zoiets vraagt een verwend kind Zonde van mijn tijd Kijk om je heen in je hand hou je een miljoen kado's kansen, mogelijkheden En nog durf je Mij te vragen over leven na de dood?

Pas een tiental meters verder keek God om en riep over Zijn schouder "Leven na de dood? Ik zou er maar niet te veel op rekenen"

Ik keek God na zag Hem achter de kleurrijke bollenvelden optrekken richting Noordzee zag Hem kleiner worden Iets in Zijn Houding zei me dat wij elkaar vaker zouden ontmoeten rondom Hillegom!


Zie ook: http://www.janjacobkrediet.nl

Schrijver: Jan Jacob Krediet, 24 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: religie

3.5 met 2 stemmen 116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)