Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ziektekosten- premies en eigen bijdrage.

Wat ben ik het - en velen met mij - ongekend beu, zat en nog veel meer! Waar geplukt kan worden zal men het niet laten! Ooit, tijdens de periode van Balkenende, die hier een heel andere naam kreeg, werd deze idioterie uitgevonden. Ooit bedacht men dan dat mensen minder snel naar een arts zouden gaan, maar: wat nou als je geen keuze hebt?

Wat nou als je niets te zeggen hebt over het feit dat je lijf je in de steek laat? Wat nou, als je net twintig jaar bent en getroffen wordt door reuma? Dan ben je de klos. Zo simpel is het! Als de diagnose gesteld is en je aan medicatie moet die ook niet geheel wordt vergoed door het ziekenfonds?
Dan ben je de pineut!

Wat nou, als je een beroerte krijgt, allerlei onderzoeken moet ondergaan en daarna elke keer geprikt moet worden, fysio- en andere terapie moet hebben!? Dan ben je de sigaar! Lappen maar!
En wat als je chronisch ziek bent, b.v. copd, een hart-patiënt, een constante allergie hebt!? Ben je het vaantje.

In 2008 bedachten ze onder de vlag van voornoemde minister-president, dat dit wel zou zorgen voor een mindere aanloop naar het ziekenhuis. Nou niet dus! Wachtkamers zitten overvol, specialisten hebben wachtlijsten en zeg nou zelf: een specialisme als oncologie, daar gaat geen mens graag heen, want dan ben je, net als ik dus, ten prooi gevallen aan het monster kanker! Dan ben je dus de klos, de sigaar en het vaantje!

Hebben we daarom gevraagd? Nee toch? Heeft iemand om deze ellende gevraagd? Nee toch? Is er iemand in staat om die politici in Den Haag wat hersens in te blazen? En die dan ook door hen laten gebruiken? Rutte is een tweede Balkenende, het kabinet is nog steeds de- missionair en toch weet men nu al te vertellen dat we volgend jaar € 400 eigen bijdrage gaan lappen, gaat de premie nog verder omhoog!

In het lijstje heb ik één heel belangrijke ziekte weggelaten: namelijk die van de psychiatrie. Nu, nu is wel duidelijk waarom er zoveel mensen het niet meer zien zitten, zelfmoord plegen, van flats springen, pillen slikken, noem maar op want alles wat men doet is melken en men is een keer uitgemolken!

Ik ben niet boos, niet verbolgen, niet op mijn tenen getrapt, nee ik ben woest, kwaad en woedend dat niemand van die geleerde maatpakkenbeseft dat teveel, ook echt teveel is!

Schrijver: An Terlouw, 7 september 2017


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 1 stemmen 2.816Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
8 september 2017
An, je bent de spreekbuis van velen!
Een maatstaf voor hoe ver we al murw zijn gemaakt, is de apathie van de gewone man en vrouw bij dit bericht. De bedenkers en ondersteuners en invoerders van die eigen bijdrage regeling zijn totaal vervreemd van ons gewone mensen. Ik ga al jaren niet meer naar een dokter of tandarts omdat die geestelijk gestoorde volksverlakkers ons, behalve elke maand minimaal honderd Euro, ook die extra bijdrage nog laten betalen.
Waarom?
Wat is het idee?
De hele zorgmallemolen is dolgedraaid.
Ik ben furieus om de dictatuur van de domheid.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 september 2017
Zij hebben standaard geleerd en ze zijn nooit buiten de gebaande paden gegaan, wat hun visie heeft vernauwd. We worden geregeerd door trieste kereltjes, die het hoog in de bol hebben. Zij denken vanuit hun eigen onverdiend hoge salarissen en zij kunnen zich niets bij minderbedeelden voorstellen, sterker nog, zij distanciëren zich van hen. Saamhorigheid bestaat alleen nog in sprookjes. De dochter van Jan Marijnissen kan wel tegenstribbelen, maar die trekt niet aan de touwtjes. Oppositie voeren is enkel nog voor de vorm. Overigens, je doet de mensen met ernstig psychiatrische ziekten flink te kort door te stellen, dat zij zelfdoding zouden plegen vanwege de hoge ziektekosten, want dat is echt de wereld op zijn kop. Een psychiatrische ziekte en de nare gevolgen daarvan is op zich vaak de reden tot zelfdoding en zeker niet geldproblemen, want die tellen dan absoluut niet mee. Sterker nog, zij zouden al hun geld willen geven om minder geestelijk te lijden. Zij denken namelijk niet in geld. Zij lijden in volstrekte duisternis. Verdiep je anders nog maar eens in wat er allemaal bekend is over psychische ziekten, voordat je zo'n oppervlakkige conclusie trekt. Ook zo'n zin om dat akelige vierspan in de Hofvijver te laten afzinken? Symbolisch dan!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)