Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Paspoort voor ontspanning.......

Het leek me wel een leuke binnenkomer in de lingeriezaak: "Ik zoek een badpak, maar ik heb niet meer het figuur van toen ik zeventien was" Op de mededeling dat zoiets toch ook niet hoeft, antwoord ik dat ik het wel zou willen.

Enkele badpakken met diverse kleurige prints en verschillende cupmaten mag ik meenemen naar een grote paskamer waar een gladde, glanzende en gigantische spiegel mij de werkelijkheid toont van mijn weelderige, verouderde vrouwenlichaam met haar kwabben, vetrollen, welvingen en rondingen.

Na aanvankelijke schrik en enige bezinning kom ik tot het gevoel dat ik mijn lichaam ondanks alles kan liefhebben en dankbaar kan zijn dat het gezond, vitaal en energiek is en mij haar trouwe dienst nog steeds blijft bewijzen.

Het groene badpak met de slangenprint dat ik het eerst pas lijkt een en ander op een decente manier te omhullen, al betekenen de catwalk en de cover van "Cosmopolitan" een ander verhaal uit een andere werkelijkheid vol glammour en schone schijn dat nooit meer het mijne zal worden.

Ik besluit meteen maar tot het groene badpak en kort na mijn bezoek aan de winkel ga ik het ten doop houden. Ongelukkigerwijs is het zwembad bij mijn bezoek bezet door een joelende, krijsende en onstuimige menigte van kinderen die het wilde spel van puberteit en adolescentie spelen dat al te spoedig zal uitmonden in de volwassenheid met haar eigen vreugden, verdriet, ernst en eisen.

Mijn badpak houdt zich goed en ik bespeur dat door het koele, klotsende water om mij een last van me afvalt die als een basaltblok op mij drukte. Na afloop de zachte massage van het badlaken en ik ga naar huis als een nieuw mens......

Schrijver: I.Broeckx, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: sport

3.5 met 2 stemmen 40Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
25 september 2017
Email:
hmessielive.nl
Gelukkig voor jou, dat je je steeds weer verjongd mag voelen, Ineke!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)