Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Urgente actie

Terwijl wij ons druk maken over de plannen van het nieuwe kabinet, met nietszeggende sigaren uit eigen dozen, voltrekt zich aan de andere kant van de wereld een onrechtvaardig drama.

Clinton Young zit al zestien jaren in de gevangenis voor twee moorden die hij mogelijk niet gepleegd heeft. Het bewijs is flinterdun en stoelt enkel op de uitspraak van een medeverdachte die nota bene bekend heeft Clinton verdacht te hebben gemaakt in de hoop zelf strafvermindering te krijgen. Desondanks is Clinton tot de doodstraf veroordeeld en staat zijn executie gepland op 26 oktober van dit jaar.

Er moet dus snel iets gebeuren om het leven van deze man nog te redden. Hopelijk kan de actie van Amnesty dat bewerkstelligen. Ik heb getekend. Ik roep hierbij de lezers van deze site op hetzelfde te doen.


Zie ook: https://www.amnesty.nl/ac...ikaan-clinton-young-uitgesteld

Schrijver: Gabriëla Mommers, 11 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 5 stemmen 177Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 oktober 2017
Goed nieuws van Amnesty International, zie (nieuwe) link:

"Op 26 oktober zou de staat Texas Clinton Young executeren. Maar vandaag kregen we heel mooi nieuws: de executie wordt uitgesteld! Young krijgt een nieuwe hoorzitting op basis van een claim die zijn advocaten hebben ingediend over valse en misleidende verklaringen die tijdens het proces zijn afgelegd.

Dit betekent dat de executie voorlopig van de baan is en hopelijk helemaal wordt ingetrokken. Amnesty voerde de afgelopen weken actie tegen zijn executie. We bedanken de ruim 40.000 mensen die de petitie ondertekenden.

De zaak van Young kreeg veel aandacht naar aanleiding van de film die de Nederlandse documentairemaker Jessica Villerius maakte. Ze stelt daarin de vele gerechtelijke dwalingen in zijn zaak aan de kaak. Samen met organisaties als The Clinton Young Foundation en Save An Innocent Life zet zij zich onverminderd in voor gerechtigheid voor Clinton Young.

We blijven Youngs zaak uiteraard nauwlettend volgen en komen zeker weer in actie zodra dit nodig is."
Naam:
Lone Wills
Datum:
12 oktober 2017
Goed dat je hier aandacht aan besteedt Gabriëla.
Jessica Villerius heeft een aangrijpende documentaire gemaakt over Clinton Young. Was een tijdje terug te zien op NPO3.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 oktober 2017
Wegens onvoldoende bewijzen willen ze symbolisch één van de vijf drugsverslaafden executeren. Ene David Page lijkt meer de ware moordenaar te zijn. Drugsgebruik en wapens is een slechte combinatie. Clinton Lee is er ingeluisd door zijn zogenaamde makkers van vroeger. Natuurlijk was hij medeplichtig en getuige, maar daar staat zeker geen doodstraf op. Bovendien is de doodstraf niet iets voor beschaafde mensen. Ik vind zijn onverdiende gevangenisstraf van 16 jaar lang genoeg geweest. Ze moeten zich kapot schamen en hem met veel smartegeld vrijlaten! Wellicht nog enkele jaren extra toezicht en een enkelband, maar door hem van zijn Godgegeven leven te beroven, spelen ze voor God en verergeren ze hun onbekwame, foutieve aanpak nog vele malen meer. Wegens onvoldoende bewijs behoort de dubbele moordzaak gesloten te worden, hoe onbevredigend dat ook is. Onschuldigen terechtstellen, is in de menselijke geschiedenis al zo vaak gebeurd. Dat moet gestopt worden. Ik steun de protestacties van harte. Hopelijk heeft Clinton Lee er daadwerkelijk iets aan! (-)
Naam:
O.U. Deis
Datum:
11 oktober 2017
Goed initiatief Gabriëla.
Ik heb meteen een mail gestuurd via de link.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)