Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Studentenleven

Het is de tijd van al te prille, pas verworven en al te snel weer uitdovende liefdes en van het daaropvolgende liefdesverdriet, de tijd van feesten en beesten, van vossen en blokken, het is de studententijd waarnaar zo is uitgezien.

Bij de bushalte staan groepen jongeren. De blue jeans overheersen; de meisjes dragen zilveren spelden in de lieflijke lokken; het gesprek gaat over de Liefde, over de tentamens, over het uitzendbaantje, over de kamerhuur.

Door onduidelijke en onnodige misverstanden in de relatie met zijn moeder ben ik vervreemd van Maurice, mijn stoere neef van achttien, die te midden van de studenten moet zijn, die de weg aflegt van de collegezalen naar zijn ouderlijk huis, die wellicht de kroegen al van binnen kent, die wellicht "amare" al kan vervoegen.

Zou hij weleens denken aan zijn tante, die meer dan dertig jaar geleden danste in het "Trefcentrum" met de paars en oranje beschilderde muren, waar de "psycedelische sigaret" de ronde deed tot diep in de nacht onder begeleiding van de klanken van Jimi Hendrix en die discussieerde in de kamer in de Studentenparochie met haar kameraden uit die tijd, allen voorgoed uit het zicht verdwenen?

Schrijver: I.Broeckx, 24 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: tijd

3.0 met 1 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)