Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

BITCOINS

Je hoort er steeds vaker over en ook op FB word je er mee lastig gevallen. Klinkt verleidelijk allemaal. Maar ik blijf er steeds maar een onbehaaglijk gevoel bij krijgen, vertrouw het niet. Maar het zijn toch niet de stomste mensen die meedoen en er zijn al mensen rijk van geworden. Mis ik door mijn argwaan niet een gouden kans?

Ik weet het niet. Meer dan twintig jaar geleden zei iemand voor wie ik respect had dat je nooit iets moet geloven wat je niet zelf kunt beredeneren of controleren. En in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw hadden we dat prachtige IOS. Daar zijn heel veel gewone mensen hun spaarcentjes door kwijtgeraakt. Gaat het met bitcoins niet ook zo? Blijkt over een aantal jaren misschien dat fraudeurs er miljarden aan hebben verdiend en dat beleggers hun centen kwijt zijn?
Want één ding weet ik wel: de omvang van een project biedt geen enkele garantie voor succes!

Bitcoins: mij niet gezien!

Schrijver: Jacob van Schaijk, 27 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: geld

4.5 met 4 stemmen 179Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
30 oktober 2017
Dank voor de bijval, Gabriëlla en Joanan. Hoe langer ik erover denk hoe meer ik ervan overtuigd raak dat het bitcoingebeuren een vuil spelletje is. Meest in oog vallend feit: er is grof in geïnvesteerd door vooralsnog anonieme partijen. Die hebben dat niet gedaan voor de kat zijn viool. Ten tweede zit aan de hoeveelheid bitcoins een plafond. Als dat is bereikt verandert de bitcoin van een ruilmiddel in een beleggingsobject. Een ruilmiddel zonder enige intrinsieke of onderliggende waarde. Een paar lieden zullen er rijk van worden of al geworden zijn, maar verder is het inderdaad een piramidespel.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 oktober 2017
Monopolygeld. Leuk om te hebben zolang het spel duurt. Daarna is het waardeloos.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 oktober 2017
Dit doet me denken aan het Piramidespel, wat ook tot instorten gedoemd was.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)