Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als Zwitserland neutraal

Soms verplaats ik, of doe ik althans een poging hiertoe, mijzelf in de vrucht die destijds mijn kind was, nee, ís en immer zal blijven. Visueel, dus fysiek, is het niet aanwezig, spiritueel daarentegen alleszins. De geest, het niet-stoffelijke betreffend, leeft en daarmee begeleidt mij in fases van mijn leven, waarbij begeleiding op de keeper beschouwd, gewoon strikt noodzakelijk is. Haar of zijn aanwezigheid voel ik tot in het diepst van mijn vezels en die geeft mij kracht. Kracht die ik in het kader van mijn ziekte gaandeweg meer nodig zal hebben.

In 1988 leerde ik mijn eerste liefde kennen, datzelfde jaar reisde ik naar en verbleef en liet mij instrueren in New York, vloog vervolgens over de Verenigde Staten naar de Westkust om hier daarna via Los Angeles en San-Francisco in Jamestown terecht te komen om alhier drieënhalve maand te wonen, voornamelijk in de buitenlucht en te werken. Hier in Jamestown, 'onder de rook van San-Francisco', waren zowel Amerikaanse als Europese 20'ers en 30'ers samengekomen om 'the summmer of '88' op zowel sportieve als intercontinentaal-samenwerkende wijze gestalte te geven.

Twee jaar later was ik werkzaam bij een noordelijke zorgverzekeraar alwaar ik in coma per ambulance eind september werd afgevoerd. De tijd, kort genoeg gelukkig om mij nog een enigszins acceptabel leven te geven, heeft mij gered:

TE LANG VOOR EEN 100%-HERSTEL, MAAR DAARENTEGEN GELUKKIG TE KORT VOOR DE EEUWIGE JACHTVELDEN...!

De moeder van mijn kind, en dat van haar vanzelfsprekend, prevaleerde daarentegen het hiernamaals boven het aardse voor onze gezamenlijke kiem; zowel te begrijpen als te verafschuwen. Zelf was, ben en blijf ik als Zwitserland neutraal, maar haar wil was destijds, geen misverstand, terecht wet...!

Hoewel, gerechtvaardigd...?

Het 7de gebod werd destijds met voeten getreden...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 29 november 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 1 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)