Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Identitair Verzet verzet zich

Mocht je nu denken dat het om een nobele verzetsgroep gaat, dan vergis je jezelf danig. Ik keek voor de tweede keer naar een documentaire over deze oprukkende stoottroep, die samenwerkte met de neonazistische groepering Blood & Honour. Ze zijn de radicale voorhoede van de PVV en FvD. Ze wilden in die film hun schuilplaats niet verraden en ze deden adrenaline verhogend geheimzinnig. Toch kwamen de baas van Duitsland en de onderbaas van Berlijn graag ter promotie opdagen. De onderbaas van Berlijn liet weinig van zijn ware aard zien en hij was terughoudend in zijn uitspraken. Ik zag de leden hun eigen spandoeken maken, die ze o.a. op een hoog gebouw in Berlijn plaatsten en voor een stuk braakland, waar een moskee gebouwd gaat worden. 'Midden in dit oude centrum, dat eeuwenlang van de christenen is geweest!', zei een activist. Hij vond dat er genoeg moslimlanden zijn om moslimmetje te spelen, laat ze daar maar heen gaan!...

Identitair Verzet komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het is een extreem-rechtse beweging en Fabrice Robert is de voorzitter. Ze zijn nauw verweven met Front National. Hun geel-zwarte vlagsymbool werd ooit door de strijdende Spartanen op hun schilden gebruikt. Dit maakt wel duidelijk dat zij zichzelf als een krijgsmacht zien. Veel neonazi's sluiten zich graag bij hen aan.
Een ander symbool van hen is een wild everzwijn, ten teken van onverzettelijke moed en doorzettingsvermogen. Dit vinden ze zelf wel grappig, omdat moslims geen varkensvlees mogen eten. Verder gebruikt de Nederlandse tak vaak een omega-hoofdletter als symbool. Wellicht refererend naar de christelijke eindzege. IV is tegen de multicultuur, tegen de immigratie, tegen salafisme en tegen islamisering.

De multicultuur is de realiteit en dat was het eeuwenlang geleden ook al, dus je daar tegen verzetten, is vrij onzinnig en achterlijk. De immigratie is een grondrecht van ieder mens (lees de Universele Rechten van de Mens!), bovendien is het heel logisch dat mensen gevaarlijke en onbewoonbaar gemaakte oorlogsgebieden ontvluchten. Een te grote invasie van economische vluchtelingen is ook nog wel te begrijpen, maar minder wenselijk als het de draagkracht en de onderlinge vrede in Europa gaat verstoren. Volgens mij worden dat soort gelukszoekers dan ook naar hun eigen leefgebieden terug gestuurd. Ze kunnen ook daar de handen uit de mouwen gaan steken, lijkt mij, ook al is die optie voor hen veel moeilijker. Een gespreid bedje kan ook averechts werken.
Het salafisme is inderdaad een verfoeilijke islamvorm, die inhumaan is en waaruit veel terrorisme voortkomt. In die zin vind ik IV ook een soort salafisme. Beide groepen zijn uiterst intolerant en dualistisch agressief. De islamisering klinkt heel negatief, alsof het om een snel verspreidend dodelijk virus gaat, maar dan wil je bewust niet naar de mooie kanten van de islam kijken. De islamieten waren ver voor onze beschaving al veel beschaafder dan wij en veel verder in diverse wetenschappen. Het erfgoed van de islamitische kunstwerken is verbluffend mooi en aanbiddelijk. Hun letterkunde en poëzie is meeslepend en beeldrijk. Hun handelsgeest is fenomenaal. Misschien is dat het wel wat sommige Nederlanders juist zo steekt!
Het soefisme is uiterst spiritueel en duidelijk te vergelijken met de Ware Christusgeest. Over nog maar één prachtige overlapping gesproken.

De Nederlandse tak van IV werd door ene Paul Peters opgericht, die ook de leider van Pro Patria is, nog zo'n nationalistisch, somber-negatief uitvloeisel. Paul vernielde in 2001 enkele Joodse graven en hij bekladde ze met hakenkruizen. Dan ben je een neonazi in hart en nieren. Man, man, wat een moedige krijger! Deze lafhartige grafschennispleger heeft het aangedurfd om weerloze gestorvenen aan te vallen! Volgens hemzelf verdient hij een hoge nazi-medaille. Hoe dombo-achtig kun je zijn! Hoe stupide haatdragend!
Paul gebruikt schuilnamen om wat verwarring te zaaien, o.a. de namen Patrick Schouten en Peter de Graaf. Nou, een schout-bij-nacht en een graaf is hij zeker niet! Eerder een miezerige rioolarbeider met een walgelijke hoogmoedswaanzin. En een terroristische IS-er, die onder valse voorwendselen ons tolerante Nederland is binnen gekomen, maar die we kunnen missen als kiespijn en die we dus rechtstreeks naar zijn utopische kalifaat terug sturen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 december 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.5 met 2 stemmen 72Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
12 december 2017
Het wordt me niet gans duidelijk wat deze groep wil of voorstaat, maar waarom noem je ze de radicale voorhoede van de PVV en het FVD? Ik denk dat we het maar eens moeten hebben over wat er gaande is in dit extremistiserende tijdgewricht. Veel spoken, beren, wilde zwijnen, demonen, hobgoblins, dementoren en takkenbossen zouden dan misschien als sneeuw van de weg smelten. Zelf vind ik het bij al deze kwesties een hele kunst om niet meegesleept te worden door de geslepen verdraaidoktoren en de polarisatiepolitie die onmiddellijk schermen met termen die bedoeld zijn ons als makke schapen in hun hok te lokken.
Waarmee ik niet wil zeggen dat deze beweging niet volkomen verwerpelijk zou kunnen zijn. Dat zou best kunnen; ik zal me informeren n.a.v. deze, jouw aanzet en alarm..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)