Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zoektocht

De laatste tijd ben ik met een zoektocht bezig.
Geïnspireerd door mijn werk in een kringloopwinkel. Mensen gooien de meest mooie waardevolle boeken weg. Ik zit er met mijn neus bovenop. Beter dan in de bibliotheek groeit mijn kennis en verbreedt het zich. Echt goed lezen kan ik soms niet meer, omdat ik de spanningsboog door een psychose die ik heb meegemaakt niet goed meer kan vasthouden.

Met goed lezen bedoel ik opgaan in een verhaal. Wel kan ik nog goed denken over de onderwerpen die mij interesseren en dat is meestal het geloof, wat nou toch eigenlijk de rol van de kerk is in de samenleving. Ik merk in de kringloopwinkel dat er nog heel veel mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de bijbel. En dan vooral in de vertaling naar hedendaagse onderwerpen.
Ook de beschouwingen op Nederlands.nl zetten mij aan het denken en door de beschouwingen leer ik mensen kennen uit de geschiedenis die ik nog niet kende.

Zo is daar het boekje van Robert Walser, de opstellen van Fritz Kocher. Simpel geschreven taal, maar o zo mooi. Uitverkocht op internet. Hij heeft bijna zij hele leven in inrichtingen verbleven.
Deze man intrigeert mij. Jurgen Amann heeft over hem geschreven. Weinig is van hem vertaald in het Nederlands. Dat intrigeert mij ook. Ik heb niet op de universiteit gezeten, maar wat ik door zelfonderzoek bespeur is dat heel veel goede auteurs geen Nederlandse pagina hebben op Wikipedia. Er is nog een hoop te doen.

Schrijver: deborah, 14 januari 2018


Geplaatst in de categorie: taal

5.0 met 4 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)