Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een lolly

En zo paste ik gisteren op de drie kleinkinderen, de meiden vermaakten zich wel, Ruben van vier, wilde na het eten even ganzeborden met Oma, en zo geschiedde. Dat spel leek trouwens in het niets op ganzenborden zoals ik het kende, maar het joch won!

Oma, mag ik Donald Duck kijken op tv? Nou van mij wel, dus gaat de t.v.aan en we kruipen gezellig op de bank, onder een lading fleece gevallen variërend van een vest, een ochtendjas en een deken.

Na een half uurtje zegt Oma: Ruben? Ja zegt ie, ik zeg, ik wil een snoepje, meteen heb ik zijn aandacht en hij zegt glunderend: Oma, ik heb zoiets lekkers, ik ga het pakken!

Klautert onder de lading fleece vandaan en trekt een sprint naar de keuken, komt terug met in zijn handen 2 lolly’s! Ik zeg lekker! Oma, moet je ook een schaar? Ik zeg nee hoor die gaan met nagels ook wel open!

Welke wil jij? Nou ehhhh, ik wil die wel en wijst een roze aan, scheept mij op met een zure groene, we genieten van het feit dat hij snel weer naast me in de warme zone kruipt, sabbelen beiden aan een lolly en als hij vraagt: hoever ben jij, laat ik hem zien hoeveel ik er van op heb.

Als ik een kwartier later hetzelfde vraag aan hem, hoor ik een plop, waarmee het geluid onmiskenbaar vergeleken kan worden dat de lolly vacuum in zijn mond zat, hij komt eruit en we hebben evenveel genot gehad van zoiets simpels als een lolly, kijkend naar de tv, in ons eigen warme holletje. Wat wil een mens nog meer?

Schrijver: An Terlouw, 15 februari 2018


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.3 met 3 stemmen 73Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Nancy
Datum:
17 februari 2018
Geweldig beschreven An, recht vanuit je hart. Lekker genieten met kleinzoon op de bank, dat zijn fijne momenten voor oma en kleinkind.
Naam:
Han Messie
Datum:
16 februari 2018
Email:
hmessielive.nl
An, een kunst, die jij heel goed verstaat. Je kunt geen betere oma zijn dan samen met je kleinkinderen opnieuw kind te worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)