Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Om de zo twijfelachtige eer.....

Ik zie ze voorttobben in de sneeuw, al die neurotici die de zeer twijfelachtige eer van het goud, zilver of brons willen behalen met hun zinloze, doelloze en nutteloze ondernemingen.

Want in de neurose, zo las ik, streeft men naar glorie en eer. De neurose is algemeen, doet zich voor in vele vormen en is wijd verbreid onder de mensheid.

De grote desillusie volgt in het latere leven en dan kan men weleens de treinrails gaan prefereren, zo vernam ik.

Wat is de betekenis of het doel van de ultieme concurrentie of van de futiele seconde die het verschil uitmaakt in het licht van de eeuwigheid?

Schrijver: I.Broeckx, 16 februari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

2.0 met 2 stemmen 75Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 februari 2018
Het wordt ook vaak 'sportkunst' genoemd, het valt onder de categorie 'kunst'. Net als o.a. schilder-, schrijf-, beeldhouw-, zang-, dans-, acteer-, componeer- en fotokunst. Sport is vooral een bewegingskunst en de schoonheid zit met name in de reis, niet in het doel. Kunstschaatsen levert net zulke mooie beelden op als schilderijen van Renoir en Degas. Het is alleen veel vluchtiger, maar daardoor niet minder mooi. In de verre oudheid waren er al atleten, die toen nog naakt hun kunsten vertoonden! Daphne Schippers in Eva-kostuum hard zien lopen, het lijkt mij fantastisch! Ik denk dat de 'normale werkmaatschappij' nog veel neurotischer is dan de sportwerelden, waarin 'het vrije, innerlijke kind' nog volop meespeelt. We kunnen nooit voldoende inschatten, wat echt van waarde is, maar laten we iedereen waarderen om zijn en haar gaven, ook al zit daar vaak een nadelig randje concurrentiestrijd en overdreven ophemeling aan vast. Snelheid blijkt nog steeds door velen te worden geadoreerd, wat op zich pure waanzin is en wat de 'normale werkmaatschappij' ook naar de knoppen helpt. De werkdruk wordt alom alsmaar opgevoerd. In die zin geven de topsporters absoluut het verkeerde voorbeeld, maar afgezien daarvan leveren ze ook heel veel schoonheid, die niet valt te ontkennen. Bovendien is het vaak, als het goed is, een vredelievende wedstrijd. En dat kun je van de wapenwedloopstrijd in de wereld niet zeggen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)