Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Metamorfose van een Oude Vrijster

Een vriendin die de middelbare leeftijd ver overschreden heeft, had mij uitgenodigd voor een rommelmarkt, die plaatsvond in een groot attractiepark in de omgeving.
Tot de attracties behoorde eveneens een zogenaamde "metamorfosetent" waarop mijn vriendin het gemunt had: financieel uitgeput door de diensten van een gigolo, zou zij zich in deze tent gratis kunnen laten kappen en opmaken en ongetwijfeld kunnen laten transformeren tot het prototype, dat door de kampioenen van de oppervlakkigheid is uitgeroepen tot het enig gewenste menstype ter wereld: jong, elegant, slank, sexy en modieus.

Zelf hield ik mij verre van de plaats des onheils, vol van plaatsvervangende schaamte en angst voor publiekelijke tentoonstelling c.q. bespotting op het Podium van genoemde tent, dat bevolkt werd door diskjockeys van een of ander populair radiostation, met hun opgeklopte jolijt en pseudo-burgerlijke lol, die ik zozeer verafschuw....(was ik immers niet in mijn verre, voorbije jeugd op de nonnenschool de risee van de klas geweest met mijn bloempot-kapsel, bril, scheve tanden en orthopedische schoeisel?)

Op een bank wachtte ik urenlang gespannen tot mijn vriendin mij tegemoet zou komen lopen, ongetwijfeld bijna onherkenbaar veranderd.
(Er waren kennelijk karrenvrachten make-up en extreme, ingenieuze cosmetische kunstgrepen vereist voor de totale metamorfose).
En inderdaad; eindelijk kwam zij eraan; haar gehele gezicht en met name de drastisch bijgetekende mond leken uitdrukking te geven aan een radicaal gewijzigde persoonlijkheid....
Zijzelf was tevreden; parmantig stapte ze naast me voort met een bos bloemen in de ene, en een make-up-tasje in de andere hand....

Het lijdt geen twijfel dat de extreme bevreemding dan wel de hysterische lachbuien van passanten getuigden van het door mij met trefzekere intuïtie voorspelde "opzienbarende" effect van haar schoonheidsbehandeling.....

Schrijver: I.Broeckx, 11 maart 2018


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1.3 met 3 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)