Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

VERHOOPT

Aan de rand van de stad ligt een klein stukje ruig bos, waar veel watervogels en hoenderachtigen in huizen.
Op een weiland daarnaast lopen twee fazantenhanen samen voort. Zo nu en dan gaan ze tegenover elkaar staan, en beginnen de snavels hard te werken. Venijnige pikken en sprongen duiden op felle kamp. Uren lang gaat dat zo door. Telkens wordt de strijd even gestaakt om samen wat graszaden te verorberen. Maar meteen daarna is het gevecht weer in volle gang.
Om welk bezit gaat deze strijd? Zal één van hen de baas over dit weiland worden? Wacht er ergens een hen, verborgen voor haar aanstaande minnaar?
Het slot van deze kamp zie ik niet meer, want ik ga gauw naar het Liesbos bij Breda, waar de voorjaarsbloempjes op mijn bewondering wachten.

Schrijver: Han Messie, 10 april 2018


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 940Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 april 2018
De fazantenpopulatie in het Goudse Hout is fors afgenomen, sterker nog, ik zie er al lange tijd geen fazant meer. Volgens mij niet door interne concurrentie, maar door de algehele vervuiling van de natuur door de chemische uitwerpselen van de mens. Jij zag een natuurlijke territoriumstrijd van fazanten, die op de meeste plekken op aarde niet meer voorkomen, omdat het overlevingsgebied van de fazanten drastisch is afgenomen. So sad!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)