Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schrijflessen bij de fraters

Ik was eerder dan de aanvangstijd gearriveerd in het kleine zaaltje van de communauteit van fraters, dat kennelijk begrensd werd door een feeërieke tuin van ongekende schoonheid en dat ik van eerdere gelegenheden kende.

De zomer, het licht en de warmte drongen van alle kanten binnen in het kleine lokaal en spoedig traden de anderen aan. Een lesbienne, die mijn naam droeg had hier de leiding en zij zou de aanwezigen die blijk zouden geven van bepaald esoterische, verwarde en zeer egocentrische gedachtespinsels in de watten leggen op een zeer precieuze en overdreven zachtzinnige wijze.

Een nog jong meisje, bezield van een wereldvreemd en zweverig gedachtegoed en kennelijk zonder enige levenservaring en zonder enige kennis van de wredere en hardere aspecten van het leven, glimlachte hardnekkig in mijn richting en ik deed pogingen haar lach te beantwoorden met een gemaakte en allerminst van harte gemeende grijns die ik tegen beter weten in op mijn verouderde gezicht wist te toveren.

De fantasieën en zelfs ronduit hallucinatoire ideeën die tot uiting kwamen tijdens de voorleesronde getuigden van een weinig origineel of individualistisch gedachtegoed, waren kennelijk ontleend aan een clichématige en egocentrische mentaliteit die in bepaalde new-age-achtige kringen onverminderd circuleert en berustten allerminst op een werkelijk denkvermogen of op een gevoelsleven dat ook maar enige diepgang of authenticiteit vertoonde.

Teleurgesteld stapte ik voortijdig op en legde ik de weg af naar mijn flatje...

Schrijver: I.Broeckx, 6 mei 2018


Geplaatst in de categorie: spijt

4.0 met 2 stemmen 320Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)