Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

HOUTWINNING

We hebben het nu eens over een productiebos. Het doet er niet toe welk woud het is en waar het ligt. Wel is het zeker dat het betreffende bos die rechttoe-rechtaan-beplanting maar matig vindt. Het wilde er liever maagdelijker en woester uitzien.

Een zeker bos is bestemd om planken, meubels en kasten te geven aan de wereld, zal het geld goed laten rollen.
Maar het lijdt er wel onder dat hier soms te vroeg naar zijn zin gekapt wordt. Jonge dennen vallen neer met droeve klanken, wilden graag langer bestaan.
Beuken doen het zonder omringende struiken of bevallige wingerd en klimop. Met gladde stammen wachten ze, stram, tot het eens hun beurt zal zijn om geveld te worden.
De toepasselijke naam "Bomenakker" klinkt niet erg opwekkend en lovend.
Binnen al die groenbruine gangen klinken in stilte allerlei verhalen van het verborgen leven:
Kleine wezens, zoals insecten of microscopische diertjes, die voortdurend aan bladeren of schors zijn gekluisterd, verlangen naar grote lover- en naaldenzalen. Die ruimtes zouden door struikenrommel aangenaam verduisterd worden.
Dat mocht een gezellige warboel wezen, juichend bij verstrooide, voorzichtig binnendringende zonnestralen.

Schrijver: Han Messie, 14 mei 2018


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 2 stemmen 56Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 mei 2018
Je breekt hiermee een lans voor de tragische achteruitgang van de vele insecten in ons land. Tot wel 60% minder insecten zijn er gesignaleerd en nog gaat de domme massa maar door met luchtvervuiling en aardediefstal. Ik erger me dagelijks rot aan die luie sufferds op hun stinkende scooters en in hun heilige automobielen! Ondanks de windmolens en de zonnepanelen ben ik echt bang dat die destructieve massavervuilers onze chique planeet rechtstreeks naar de Filistijnen helpen! Of anders die verdomd oorlogszuchtige macho's met kernwapens wel! Maar zolang er leven is, is er hoop en kunnen wij tenminste de natuur wel op waarde schatten en zoveel mogelijk beminnen en verdedigen! Dankjewel, Han, voor deze hoopvolle oasekreet in de woestijn! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)