Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De handschoenen

Van zeer korte duur waren ze, mijn nieuwe handschoenen het mocht niet zo zijn! Voor een paar luttele euro’s kocht ik ze ook al omdat ze als het ware “ dubbel “ waren, met een voering ook nog en het woordje Termal erop. Dat woordje deed het ‘m want dan heb je lekkere warme handschoenen en die kan ik heel goed gebruiken!

Ik kocht ze bij Zeeman en omdat dit ook een fris beroep is, deed ik daar mijn aankoop! Paste er eentje en nam ze mee. Dat is op de kop af drie weken geleden! Thuisgekomen, kom ik erachter dat de voering los zit! Pak een draad en naald, maak de voering vast en droeg ze meteen!

Heerlijke handschoenen, ik kan niet anders zeggen, maar week twee, moest er opnieuw naald en draad aan te pas komen, want wederom zaten er dingen los en geloof me, ik trek ze gewoon aan, zonder al teveel getrek en zo.

Vandaag gaan we opnieuw naar buiten, ik trek mijn: precies handshoenen aan en dan ligt mijn duim er compleet af! Jemig dat is nou ook wat! We doen onze boodschappen en ik rijd langs een filiaal van: juist de winkel van de handschoenen.

Natuurlijk heb ik na drie weken de bon niet meer, maar ik wil wel nieuwe handschoenen want dit is pure armoe. Het is rustig in de winkel en ik loop meteen naar de kassa, leg daar de beide handschoenen neer en zeg: kijk, precies drie weken en twee naaibeurten verder heb ik dit.

Ik loop naar de bak waar ik zoek naar dezelfde handschoenen, ja, ze zitten nou eenmaal prima! Ik loop ermee naar de kassa en dan komt kassadame nummer twee, die pakt mijn “oude” handschoenen, herkent me ook en zegt: oh maar die nieuwe krijgt u zo mee hoor, want dit is typisch een maandag-stel!

Kijk, het gaat niet om het bedrag want ze zijn niet duur, maar het gaat me om het gebaar! Dit is hartstikke netjes gewoon en ik ben blij met de nieuwe, die natuurlijk eerst aan een diepgravend onderzoek zijn blootgesteld en goed bevonden!

Het gaat soms goed hoor, dit soort acties kleuren je dag toch?

Schrijver: An Terlouw, 11 december 2018


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.0 met 1 stemmen 293Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)