Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Te midden van luipaarden en giraffen/"Just another winter's day"

Dankzij de goedgunstigheid van de "armoedzaaiersbeweging" in Tilburg heb ik eveneens toegang tot Safaripark "Beekse Bergen" en een snelle bus brengt me daar op een winterdag die het eind van het jaar al inluidt. De felle kou van december doordringt mijn overigens toch dikke jas en kwelt en geselt mijn lichaam.

Het park ligt uitgestrekt bezijden de Hilvarenbeekseweg en vormt een klein, als het ware gereproduceerd Afrika waar de wilde dieren rondstappen: de prachtige, exotisch getekende wildebeesten, de trotse leeuwen en luipaarden. Men kan verpozen in tal van onderkomens en prachtige, kunstig uitgevoerde souvenirs aanschaffen.
Op deze winterse dag zijn tal van jonge gezinnen het park komen bezoeken en tal van trotse en liefhebbende ouders wijzen hun kinderen op de wilde dieren. De wandelpaden liggen feeëriek uitgestrekt te midden van het landschap en ik volg ze tenslotte tot de uitgang.

De dag neigt ten einde en de bus zal de panorama's van mijn jeugd passeren als ik huiswaarts keer. Ik ben in een andere wereld geweest.....

Schrijver: I.Broeckx, 29 december 2018


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 2 stemmen 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)