Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De louche glazenwasser

Gewoon om helemaal niks, wat is het geval? Nou bijna niks dan want, de glazenwasser stond aan de deur om zijn geld te innen van de afgelopen maand! Ja, dat is zo afgesproken, 1 x per 2 maanden laat ze de ramen buiten zemen, zo is mondeling afgesproken!

Wanneer de man maandelijks in de straat aanwezig is met ladder, emmer, zeem en trekker, komt hij vanzelf langs om te incasseren, zo is de afspraak want: er zijn inwoners die elke maand hun ramen gezeemd willen hebben, dat hoeft bij haar niet en dus is die afspraak gemaakt met de man die elke maand wel in de straat is maar slechts 1x per 2 maanden bij haar zijn laddertje uitschuift en met zijn emmertje zorgt dat de ramen schoon worden! Prima afspraak toch?

Tot afgelopen week was dat inderdaad zo, want ineens krijg ik een geagiteerd berichtje: ik heb een discussie met de glazenwasser, dat die man toevallig van Turkse afkomst is doet even niet ter zake maar ik hoor in mijn achterhoofd alarmbellen rinkelen want: er reed hier ook een scharensliep door de straat, van Turkse afkomst die de mensen vreselijk beduvelde door werkjes uit te voeren voor enorme bedragen!

De glazenwasser somt haar op dat ze vier jaar achter loopt met betalen? Ja echt waar, ze betaald elke twee maanden het bedrag wat ze de man schuldig is, maar in het nieuwe jaar schijnt er ineens van een mondelinge afspraak geen weet te zijn en hoe ze het ook went of keert, de man houdt voet bij stuk! Wat moet ik nou?

Ik zeg, werk van maken want dit klopt niet, en anders zeg je: buiten het feit dat je hem nooit meer wilt zien, dat je er werk van gaat maken want dit intimiderende gedrag is te bizar voor woorden! Tevens is het te bedroevend voor woorden, een afgesproken deal omtrent ramen zemen, zoals ik die in het verleden ook maakte en vlekkeloos verliep, nooit gezeur nooit gedoe, gewone mondelinge afspraken waar niet aan getornd werd!

En nu? Nu staat er ineens een verbolgen Turkse glazenwasser die vier jaar geld eist! Niet vraagt maar eist! Volkomen onterecht want elke twee maanden betaald ze trouw! Wat doe je nou in dit geval? Want laten we eerlijk zijn, zonder te discrimineren, we moeten oppassen met dit soort acties, nee zeggen is geen optie omdat ze vaak ontbranden in een vete die zijn weerga niet kent!

Ik blijf erbij, zeg maar dat je er werk van maakt, maar zij huivert want: elke maand staat hij weer in de straat.....dus welk raad is duur? En omdat ze er nu slapeloze nachten van heeft heb ik haar gezegd, aangifte te doen bij de politie, die is daar tenslotte voor want: er wordt tenslotte altijd gezegd dat je dit soort dingen moet melden!

Ze beloofde me dit te doen want dit mag en kan niet! En wanneer ik haar vraag: weet je toevallig of er meer klanten van deze man zijn, toevallig oudere mensen? Ga die dan na en vraag of ze in zijn val getrapt zijn, want zo’n scenario past hier natuurlijk wel bij.

Schrijver: An Terlouw, 10 januari 2019


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 129Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)