Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Normaal

Homoseksualiteit is gewoon iets wat bestaat, al eeuwenlang, net zoals er mensen met blonde haren en blauwe ogen bestaan. Je uitspreken tegen homoseksualiteit is hetzelfde als je uitspreken tegen een konijn, totaal zinloos. Het komt altijd al voor en het heeft altijd bestaan. Wie heeft het recht om dat te veroordelen. Het is net zo normaal als diversiteit in muziekkeuze of sportbeoefening.
Het is een compleet raadsel waarom mensen er zo opgewonden door raken en zelfs zo ver gaan om het privé verlangen van mensen te bagatelliseren tot wat in hun ogen een zonde is.

Ik ben gelovig opgevoed en ik heb ook als jongvolwassene geworsteld met de vraag of er een god is. Mensen als de heer Kees van der Staaij en andere prominente Christenen hebben mij laten inzien dat als er een god mocht bestaan het in ieder geval niet de mijne is als hij degene is die groepen uit de samenleving als minderwaardig beschouwd. En tegen elkaar opzet. Natuurlijk hebben Christelijke mensen het recht om hun christelijke mening te hebben en verkondigen. Ze hebben alleen niet het recht om mensen opzettelijk te kwetsen. Het is prima mogelijk om in een bepaalde God te geloven zonder dat je andere mensen schaadt.

Ik vind de ophef over dit onderwerp heel erg belangrijk. Het laat duidelijk zien dat heel veel mensen een beetje klaar zijn met mensen die vanuit het geloof alles denken te kunnen zeggen onder het mom van vrijheid van godsdienst of mening. Er is een grens.

Het is normaal dat minderheidsgroeperingen steeds vaker om aandacht vragen. Zulke kwesties roepen nare herinneringen uit hun jeugd op, toen ze zelf nog met hun identiteit worstelden.
Dat willen ze de jongeren van nu besparen. Want de geschiedenis mag zich niet herhalen, omdat telkens weer mensen namens God menen te moeten spreken, maar vergeten hun naasten lief te hebben.

Schrijver: Bjarne Gosse, 10 januari 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 2 stemmen 350Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)