Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sensibel of seniel?

Je leeft vandaag!
Enkele jaren geleden kreeg je als senior al deze nadrukkelijke terechtwijzing van een goede kennis, die het niet eens was met de vermeende mate van het moeten inleveren van een leven lang gehanteerde vaardigheden.

Je leeft vandaag!
Tegenwoordig en ook vandaag tracht je als inmiddels een aantal jaren oudere senior je bewust te worden van het feit, dat het inleveren van menige vaardigheden onderdeel is van dit proces en dat dit in feite voor een ieder van ons geldt.

Je leeft vandaag!
Je weet soms niet of je van voren of van achteren leeft. Het zijn gelukkig nog maar enkele aaneenschakelingen van een momentopname die je zo af en toe een gevoel van desoriëntatie bezorgen.

Je leeft vandaag!
Morgen en de tijd erna lijken soms heel ver weg; gisteren en het verdere verleden echter akelig of aangenaam dichtbij. Geen zorg, je komt er wel uit.

Je leeft vandaag!
Carpe diem – je doet het, al is vandaag soms vaag. De naam van de maand weet je zo maar op te noemen. De datum staat op het horloge, maar . . . welke dag is het vandaag?

Schrijver: Günter Schulz, 13 februari 2019


Geplaatst in de categorie: tijd

4.5 met 2 stemmen 830Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
18 februari 2019
Email:
agschulzziggo.nl
@ Per: natuurlijk wist ik door de cryptische woordkeuze meteen wie er reageerde.

Beste Annejan,
Met belangstelling en respect jouw reactie gelezen. Ik moet je bekennen, dat het met de verschijnselen van mijn vergeetachtigheid niet noemenswaardig erger is dan die bij vele personen van mijn leeftijd. Je hebt recht te weten, dat ik het geheel qua beleving ietsje heb aangedikt, zodat het meer past in de constructie van de gekozen verhaallijn. Het ga je goed!
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
17 februari 2019
Een commotiecoma, eentje die nogal wat opschudding veroorzaakte, heeft ervoor gezorgd dat ik op mijn 23ste veel van mijn toen reeds opgedane vaardigheden niet meer kon gebruiken. Door mijn jonge leeftijd in 1990 heb ik mij (redelijk) goed terug kunnen vechten, maar de persoon die ik destijds was, zal ik nooit meer worden. Hoewel ik zo af en toe vergelijk, realiseer ik mij dat ik beslist tevreden moet zijn daar het nooit meer wordt zoals het was...! Mijn geheugen, dankzij veel therapie, functioneert naar behoren, hoewel ik inmiddels reeds 25 jaar werk doe, waarvoor ik geenszins ben opgeleid...! Blij dat knokken voor iets van gerechtigheid niet voor niets is geweest...!
Naam:
Per Omnia
Datum:
13 februari 2019
Weet je, alle dagen zijn van jou, maakt niet uit welke naam er aan gegeven wordt. Uiteindelijk vlieg je uit de bocht en word je bermtoerist.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)