Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vlek die niet verdween!

Zeg, snap jij nog waarom er tegenwoordig over Witte Was wordt gesproken! We hebben toch amper nog witte was! De witte en donkere was, oké, er zit verschil in zomer- en winterkleding, maar de witte en donkere was zijn wel zo passe, zo uit de tijd zeg maar, dat ik het verschil niet meer weet.

Tja meid, moet je luisteren, lichte handdoeken, thee- vaatdoeken en dat soort geneuzel, dat valt vermits het vaak genoeg gewassen is, onder de noemer witte was, dus je zou eens in de zoveel tijd, de was op zestig graden kunnen doen!

Doe ik zelden, onze was gaat op veertig, dertig graden, alles wordt schoon maar ja, we spartelen dan ook niet meer in de regenplassen, we rollen niet meer door het gras, dus vuil, nee dat worden onze kleren niet! Kleding die niet wit is trouwens, want wie loopt er nou nog in het wit!? Weinig mensen toch?

Maar, zegt ze, er zitten vlekken in theedoeken die er niet meer uitgaan zegt ze, waarop ik antwoordt, gebruik Shout, daarmee verdwijnen alle vlekken, tenminste bij mij dan...,het duurt even voor het antwoord komt: dat helpt niet! Mijn antwoord even later is resoluut, de schaar al geprobeerd?

De schaar? Tja, luister, als je vlekken op een theedoek hebt, betekend dat dan, dat de boel niet schoon was, je moet afwassen voordat je afdroogt en niet andersom, nu zit er niks anders op dan de schaar erin te zetten!

Schrijver: An Terlouw, 5 maart 2019


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.0 met 1 stemmen 719Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)