Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Troostvlinder

Zomaar zittend op het balkon, genietend van de toch nog opgekomen zon, bedenk ik dat mijn kind nu kilometers hoog in de lucht hangt, zo ver hiervandaan! Toen ze op Schiphol was, konden we nog appen, oh ze is er niet alleen hoor, nee, maar dat ben ik naar mijn gevoel wel! Scenario’s van neergestorte gevallen zie ik voor me, het nieuws durf ik niet te kijken, uit angst voor, ja voor wat eigenlijk?

Vliegen is veiliger dan autorijden, ja hoor dat weet ik wel, maar met een vliegtuig gaan er ineens zoveel, het ongeluk van vannacht gaf de stand op van drie gewonden, nou met een vliegtuig komt het aantal ietsie hoger te liggen, doorgaans geen gewonden trouwens!

Mijmerend zit ik zwartgallig te overdenken wat er ineens mis kan gaan, de uren tellend dat ze veilig op de grond staat, terwijl ik de uren en minuten aftel, komt er ineens een vlindertje aangevlogen, die wil mijn aandacht en die kan ze krijgen! Wat een plaatje, hallo vlinder, kom jij me de goede wensen brengen en vertellen dat het vliegtuig heel aankomt in het verre Amerika?

De vlinder landt netjes op de rand van de balustrade, wat een schitterend diertje zeg, afgeleid van mijn sombere ideetjes kijk ik gefascineerd naar de schoonheid van dit prachtige wondertje en ineens besef ik: nog drie kwartier, dan komt er een vrolijke app binnen: mam, ik ben er! Nog drie kwartier handen wringen en op de klok kijken, nee het ouderschap verandert wel, maar de impact, daar wijzigt niks aan!

Schrijver: An Terlouw, 31 maart 2019


Geplaatst in de categorie: emoties

5.0 met 2 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
7 april 2019
Ontroerend mooi

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)