Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Te weinig “ ik hou van je”

We horen het te weinig, zo zegt men, we zeggen het niet genoeg, oordeelt men, we schallen het niet van de daken, maar dat zou ook wat lastig worden denk ik dan....eventjes een paar trappen op, om vervolgens hoog in de lucht te brullen ‘ ik hou van je’ waarbij komt dat ik een beetje hoogtevrees heb, dus laat ik het liever achterwege!

Maar dat we te weinig onze liefde betuigen, zoveel is absoluut zeker, echter zit er een kanttekening bij, immers kun je heel gemakkelijk zeggen: ik hou van je, want op het moment dat je zoiets openbaart, ben je ook overtuigd van de liefde voor die andere persoon.

In goede en in slechte tijden, immers, zodra er een kink in de kabel komt, is er van liefde verdomde weinig te bekennen! We laten dan over ons lopen, we laten ons in de maling nemen! Is dat om de goede vrede te bewaren dan? Wie zal het zeggen, maar wel is zeker dat: als je te vaak zegt: ik hou van je, je jezelf meteen af kunt vragen of: als de persoon die je net de liefde hebt verklaard, die ook nog verdiende als ie in de fout was gegaan?

Als blijken zou, dat die geliefde persoon een aantal forse gore blunders had gemaakt, waar jij op dat moment niets van af wist, dus ruim voor je zei: ik hou van je, veranderd die liefde dan spoorslags in iets anders, of pik en slik je het gedoe omtrent het debacle en denkt: morgen weer een dag?

We zeggen te weinig “ ik hou van je” maar het is dan ook wel erg makkelijk om die vier woordjes uit te spreken, nu nog menen wat je zegt! Dat is even hele andere koek!

Schrijver: An Terlouw, 29 april 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

3.0 met 1 stemmen 76



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)