Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ontmoeting bij de halte van lijn zeven, met een Syrische

De bushalte van lijn zeven biedt uitzicht op het pand van "TBV Wonen", op "Villa Constance" en op het Noord-Brabants Natuurmuseum, gebouwen die zich broederlijk, of zo men wil zusterlijk aaneenrijgen en aldus een saamhorigheid schijnen aan te duiden die in de wereld van de mensen vaak ver te zoeken is en men kan er altijd mensen ontmoeten en vooral als men moet wachten op de bus die vaak lang uitblijft, raakt men daar soms onverwacht in gesprek.

En zo bood op een mooie julidag waarop het zonlicht geluk scheen op te roepen en te demonstreren, een lieflijke jonge vrouw met pastelkleurige hoofddoek mij een pepermuntje aan en raakten we inderdaad in gesprek.

Ze zei afkomstig te zijn uit Syrië, waar een tweede Hitler het leven van de bevolking vernietigt. We spraken over zijn misdadig regime en over het geluk van mijn nieuwe "vriendin" In Nederland, eenn land dat zozeer een uitzondering vormt te midden van de helse verschrikking van de mondiale situatie, en toen verklaarde ze me dat ze me "lief" vond en soveel liever als sommige anderen, die kortzichtig en bekrompen alles dat buiten hun gezichtskring valt, en ook de gesluierde dames, veroordelen en afwijzen. Ik wenste mijn nieuwe kennis veel succes met haar opleiding tot doktersassistente.......

Schrijver: I.Broeckx, 6 juli 2019


Geplaatst in de categorie: woonoord

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.533Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)