Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het burka verbod

En weer was het een nieuwsitem, ditmaal heeft men besloten om het strafbaar te maken wanneer men zo gesloten over straat loopt! Of het zoden aan de dijk zet, ik weet het niet maar waag het te betwijfelen, wat niet wegneemt dat ik een hekel heb aan mensen die zich dusdanig bedekken dat je alleen een stukje ogen ziet!

Ik hou er niet van en vind het zelfs een beetje luguber en zonder te willen discrimineren heb ik ook zelf een mening: ik vind dat iedereen recht heeft op een eigen mening, net als ik vind dat iedereen het recht heeft zich te kleden zoals hij of zij dat wenst!

Maffe uitgedoste mensen met carnaval, is tijdelijk, net als zwarte piet, net als de kerstman, net als de paashaas, maar deze kleding, die roept aversie op. Genoeg mensen leggen meteen de link met het nare gedoe in verweggistan, dat moet je niet willen!

Ik vraag me dan ook echt af, wat nou toch in vredesnaam de reden is dat mensen dit ding willen dragen, ze zijn hun land ontvlucht, oorlog en onderdrukking daar gelaten, maar durven hier dus niet hun gezicht te laten zien en dat terwijl we in ons land niet te maken hebben met oorlog of onderdrukking!

Het roept nare dingen op en ik schaar me bij die 70% die gevraagd zijn om hun mening: ik vind dat als je naar ons mooie land komt, wanneer je eigen land verlaat om bij ons Nederlanders te willen horen, pas je dan aan, want nu wordt er verlangd dat wij ons aanpassen, aan hun gewoontes en dat is de wereld andersom!

Of het beboet moet worden, is dan de heikele vraag en ik zeg: dat heeft weinig zin, ik vind dat ze gewoon mee moeten doen met ons, inwoners van dit mooie kleine land, dus burka thuislaten!

Schrijver: An Terlouw, 20 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 809Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)