Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Shoppen in de Molenstraat......

Ik was uitgestapt aan de Besterdring en was de Molenstraat in gegaan in een opgewekte stemming en bereikte snel Kringloopwinkel "Tante Pollewop" waar ik een collectie vodden aantrof waarin enkele dames naar hartenlust grasduinden.
Een dreinende dreumes hing aan de rokken van een gezette dame die een heel pakket oude lappen torste waarmee zij zich maar al te snel de zaak uit spoedde. Een bon uit onze plaatselijke krant bood me als armoedzaaier de gelegenheid een tas en een pantalon aan te schaffen. De tas, samengesteld uit een combinatie van beige canvas en rood plastic beviel mij goed en leek me geschikt om mijn vergaderpapieren te bevatten.

Op de terugweg, terwijl ik weer voortstapte door de Molenstraat, attendeerde een voorbijfietsende meneer me erop dat mijn sleutels uit de bodem van mijn tas puilden. (Hoe attent en zorgzaam is niet de medemens, die men overal ontmoet en die ons bij zal staan op alle mogelijke manieren, met alle mogelijke middelen die men ter beschikking heeft, ieder op de volstrekt eigen wijze).

Schrijver: I,Broeckx, 7 september 2019


Geplaatst in de categorie: economie

3.0 met 1 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)