Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een regenachtige avond in Goirle.....

Om het Jan van Besouwhuis in ons naburige dorp Goirle te bereiken (een cultuurtempel die ook in haar bouwwijze imposant oogt, maar die gesitueerd is te midden van een chaotisch aandoende gribus van overige bouwsels) kan men een traject afleggen met de Regiotaxi door buitenwijken c.q. villawijken van Tilburg, die tenslotte uitmonden op de Goirleseweg, die geflankeerd wordt door villa's; volgens mijn zozeer betreurde vader "een van de mooiste lanen van West-Europa".
En zo passeren we ook de villa met de trotse benaming op de gevel in welks kamers ik eens, zo lang geleden, Vergilius vertaalde met mijn klasgenote en mede-scholiere.....

Op de huidige regenachtige avond zal een bescheiden publiek een interview met een befaamde schrijver komen beluisteren, die onlangs furore gemaakt heeft met twee romans. De nog jonge man zal wat later arriveren en hij zal getuigen van een briljant psychologisch doorzicht, diepgang en hoogbegaafdheid.

Mijn nieuwe vriendin van de Literaire Kring zou die avond trouw en lijdzaam in de regen wachten naast de uit steen gehouwen buste van Jan van Besouw tot ik de terugreis zou aanvaarden.

Schrijver: I.Broeckx, 6 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: literatuur

2.5 met 2 stemmen 586Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 oktober 2019
Lieve burgemeester van Tilburg, het is de hoogste tijd dat je de schrijfster/Tilburg-ambassadrice Ineke Broecks tot ereburger riddert!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)