Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Windmolens

Een paar dagen geleden kwam ik iemand tegen die nogal liep te somberen over de toestand van onze huidige maatschappij. De afstandelijkheid, het politieke landschap, discussies over van alles en nog wat, de gejaagdheid van zijn eigen omgeving, hoe hij soms kwaad wordt om helemaal niets, dat vroeger alles beter was. Het was een tirade van een half uur, verpakt in vijftien minuten. Toegegeven, het regende, het was een donkere dag, maar toch, dit zat diep, erg diep. En hoewel ik zelf positief ben, tot aan het naïeve toe, herkende ik wel wat hij zei. Ik zie het ook om me heen. Dat gevoel van vechten tegen windmolens.

Het leven levert soms dilemma's op. Persoonlijk, zakelijk, maatschappelijk. Op elk gebied en in elke mate. En toch, we hebben onze gezonde geest nodig in een samenleving die steeds meer lijkt te worden gedomineerd door sociale media en irritante politieke correctheid en waar onze eigen geest soms dreigt te worden vervangen door de kunstmatige 'intelligentie' om ons heen.

Vertrouwen op je eigen instincten, kernkwaliteiten, normen en waarden en de kracht om dingen in perspectief te plaatsen en van daar uit verbinding met anderen te vinden en te houden wordt steeds belangrijker. We moeten zo dicht mogelijk bij onze kern blijven en onszelf beschermen tegen de chaos en de snelheid van de samenleving. Niet alles is daarin te vermijden, het maakt immers deel uit van de technologie- en communicatiemaatschappij waarin we ons bevinden, maar wij zijn zelf nog steeds degenen die de afweging maken wat volgens ons prioriteit heeft in ons leven en welke dingen we buiten willen sluiten of in elk geval minder belangrijk willen maken.

Ik geloof er heilig in, dat als je opschrijft wat je vroeger vreugde en plezier schonk in vergelijking met tegenwoordig, je de dingen vindt die je het meest raken en nog steeds bij je zijn. Daarmee creëer je een basis van positiviteit en zelfvertrouwen om verder te bouwen en geef je tegelijkertijd tegengewicht aan alles dat je negatief beïnvloedt heden ten dage.

Geef nooit op! Blijf geloven in goed en positiviteit, in jezelf en anderen, in verbinding, dat liefde het altijd zal winnen van haat, zelfs als het voelt alsof je tegen windmolens vecht.

... Soms voelt het alsof we vechten tegen windmolens. Mijn nieuwste hartenkreet over wat een ontmoeting dezer dagen teweeg kan brengen. ...


Zie ook: https://www.linkedin.com/in/eric-martens2408/

Schrijver: Eric Martens, 22 november 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)