Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

LEWIS

U heeft het vast wel meegekregen dat de kleine Lewis wiens dramatische beelden de hele wereld zijn overgegaan het toch niet heeft overleefd. Ach wat jammer, dat dappere onschuldige diertje wat z’n leven heeft gegeven of eerlijker gezegd er door de mensheid toe gedwongen werd.
Maar hij heeft wel de hele wereld wakker geschud, bij de strot gegrepen en hopelijk wakker geschud. Wel degelijk hebben zijn beelden ‘het jongens word wakker gevoel’ opgeroepen. Want we vinden het natuurlijk allemaal heel erg die branden en al die dieren die sneuvelen en het kapot gaan van de natuur. En om de zoveel tijd moeten we weer even met de neus op de hartverscheurende feiten worden gedrukt. We hebben heel wat op ons geweten en de natuur slaat terug en helaas de meest onschuldigen zijn de klos.

Dat is blijkbaar een wet die vaak opgaat bij rampen, ongelukken oorlogen en dergelijk – onschuldigen zijn meestal de klos. Als een soort Jezus heeft Lewis zijn leven gegeven. Een klein weerloos onschuldig wezen is misschien de aanzet tot een betere wereld en een bewustzijn dat het anders moet.

De protesten laaien op in Australië tegen de overheid om iets te doen en wie weet slaat die brand over naar de rest van de wereld – en stropen we met z’n allen de mouwen op en pakken we het milieuprobleem eindelijk echt aan.

Maar ondanks alles zal ik voor mezelf het bewijs geleverd blijven zien; het bewijs aangedragen door die ene vrouw die de moed had een poging te wagen het beestje te redden.
Het bewijs dat we heel diep in ons bereid zijn te redden wat er te redden is. Maar God alsjeblieft, laat het niet zoals bij Lewis te laat zijn.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 30 november 2019


Geplaatst in de categorie: emoties

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)