Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij mijn tweede bezoek aan "Villa Pastorie"

Deze keer had ik mijn aanstaande bezoek beleefd aangekondigd met twee telefoontjes. De kou zat eind januari nog in de lucht al leken er op de een of andere manier al tekenen te zijn van een vroege lente. Ze moeten me wel zielig of meelijwekkend gevonden hebben wegens mijn "voucher" van de "Vereniging voor Armoedzaaiers" en tot mijn verbazing hadden ze zelfs een tafeltje voor me gereserveerd waarop waarachtig een bordje met mijn naam op me wachtte, weliswaar foutief gespeld als "Broeks".
Ik verzekerde echter een jongedame, de serveerster, dat ik zeker geen belangrijke gast was. Planten die maar nauwelijks het leven schenen te houden sierden de vensterbank en het venster bood nog altijd een uitzicht op meeuwen die een plaatsje hadden gezocht op staketsels die daar nu eenmaal om onbekende redenen zijn aangebracht. Op een soort rijnaak die aangemeerd lag nam ik trotse witte letters waar: "Stella Maris". Naast mij waren dames en heren in drukke conversatie gewikkeld over mij onbekende zaken.
Ik moest de serveerster bij mijn vertrek wel hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst en wenste haar nog veel succes bij haar toekomstige carrière.....

Schrijver: I.Broeckx, 30 januari 2020


Geplaatst in de categorie: overig

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)